Getest: 4G van KPN tijdens parachutesprong

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het kan je niet ontgaan zijn: Nederland staat aan de voet van een mobiele internetrevolutie! KPN is op dit moment het supersnelle 4G netwerk aan het uitrollen in Nederland, wat betekent dat je mobiele internet tot wel tien keer sneller is dan met het huidige 3G. Om dit te promoten nodigde KPN Vrouwen.nl's Claartje en nog een aantal grootverbruikers van (mobiel) internet uit om aan te tonen dat je met 4G altijd en overal snel kunt internetten - zelfs als je op grote hoogte uit een vliegtuig springt met een parachute op je rug.

Deze vijf gelukkigen (of juist pechvogels) werden op 9000 voet hoogte uit dit vliegtuig gegooid. Van links naar rechts: Claartje van Vrouwen.nl, Karin van Ze, Leroy van CommedesLeroi, Jeffrey van DutchCowboys, Sabine van Sabinedewitte.nl.

Een ludieke actie en een uitdaging die Claartje natuurlijk niet kon afslaan: "Gewapend met een Samsung Galaxy S4 met 4G en een verbazingwekkend rustig gemoed ging ik richting Texel, waar de parachutesprong zou plaatsvinden. Tijdens de lange reis - Texel is toch een soort van buitenland - kon ik prima doorwerken: gebruik je telefoon met 4G als hotspot en je hebt overal waar het netwerk dekking heeft net zo snel internet als met wifi. Ideaal! Eenmaal aangekomen mochten we meteen een kek Super Mario-achtig pak aan en het vliegtuig in. Op 7000 voet sprong er al een waaghals uit het vliegtuig, maar zoals je ziet bleef ik uiterst cool. *kuch*

Vlak voor de sprong, op 9000 voet boven Texel, werd er nog druk op los getwitterd in ons toestel - niet slecht dus, het bereik van 4G! Toen was het tijd voor mijn sprong en schoof ik samen met mijn buddy richting de rand van de geopende deur. Ik kon nog net op 'opnemen' drukken op de Samsung die aan mijn linkerarm gebonden was, voor ik de afgrond instortte. Dan: doodsangst, gillen, adrenaline, ontlading, schreeuwen van extase. Na 40 seconden was mijn vrije val ten einde en klapte de parachute open. Al bungelend draaiden mijn buddy en ik nog een paar rondjes (waarbij al mijn ingewanden driedubbele salto's maakten: enger dan engste achtbaan die je ooit hebt bereden) en nog geen vier minuten later stond ik alweer op de grond.

Eenmaal geland duurde het even voor ik bevatte dat ik 1. nog leefde, en 2. net uit een vliegtuig gesprongen was. I did it! Druk twitterend, Instagrammend en video's uploadend toastten we met een glas champagne op de goede afloop. Een absolute aanrader; zowel het werken met 4G (zeker voor video- en muziekstreamers) als het parachutespringen!