Visgraatvlecht variatie

Gezicht door Vrouwen redactie

Deze leuke variant op de visgraatvlecht vonden we op de blog RunningonHappiness.com. We zijn altijd hongerig voor nieuwe kapsels. Zeker in de zomer hebben we de energie om hier extra tijd aan te besteden. Bij je gebruinde huidje past nou eenmaal een lekker kapsel.

Zo maak je deze zijdelingse ingevlochten visgraatvlecht:
- Maak een zijscheiding.
- Scheid je voorste plukje haar van de rest en draai het van je gezicht af. Pak meer plukjes haar. Begin bovenop je hoofd en werk vanuit daar naar beneden. Voeg deze één voor één toe aan het eerste plukje haar terwijl je ze net als de eerste pluk van je gezicht af draait. Zet deze inmiddels groter geworden pluk vast met een bobby pin. Plaats nog een bobby pin van bovenaf over de lengte in de haarstreng zodat ook de draai in de haarplukjes blijft zitten.
- Pak de onderkant van de vastgepinde plukjes haar die niet zijn vastgepind en scheid dit van de rest van het haar. Vlecht deze pluk als een visgraat. Als je de visgraatvlecht nog niet onder de knie hebt kun je hier leren hoe het moet. Als je deze handeling toch wat te ingewikkeld vindt, kun je ook een gewone vlecht maken.