Road trippen? Win weekend Parijs!

Reizen door Vrouwen redactie

Het ultieme gevoel van vrijheid ervaar je tijdens een road trip. Leg een koffer in de achterbak, zet een toepasselijk muziekje aan en ga waar de weg je heen brengt. Vrouwen.nl geeft je tips voor de perfecte road trip; van de meest geschikte muziek voor onderweg tot het beste type auto om de wereld mee te verkennen.

- Psst wil je proefrijden in een Honda Civic én naar Parijs? Scroll naar beneden voor meer info! -

1. Kijken
Kom in de stemming met de film Thelma & Louise uit 1991. Nee, je hoeft niet net als de hoofdrolspeelsters uit de film te vluchten voor de politie om een succesvolle trip te maken. Verlekker je wel aan de adembemende vergezichten van het Amerikaanse landschap, waaronder het natuurwonder de Grand Canyon.

2. De auto
Natuurlijk heb je voor een road trip wel een auto nodig die je brengt naar de mooiste plekjes die de wereld rijk is. Liefst eentje die een beetje zuinig en milieuvriendelijk is (je wilt je budget immers niet compleet spenderen aan benzine) en die er ook nog een beetje mooi uit ziet. Vrouwen.nl tipt de Honda Civic, die onlangs is verkozen tot Women’s World Car of the Year 2012. Een jury van twintig vrouwen uit de autobranche uit verschillende landen beoordeelden de Civic o.a. als het meest kindvriendelijk, meest veilig en beste qua prijs-kwaliteitverhouding.

Ook prettig: volgens autogarantieverzekeraar Autotrust is deze wagen het minst storinggevoelig, dus de kans dat je zelf de monteur hoeft uit te hangen onderweg is nihil. Mocht je een hutkoffer mee willen slepen zodat je elke dag dat je onderweg bent een nieuw paar schoenen kunt aantrekken, dan kan dat: de Honda Civic heeft namelijk de grootste bagageruimte in zijn klasse. Wij zijn om!

3. De muziek
Eenmaal op weg is het vooral belangrijk dat je de sfeer weet te vangen van de omgeving waar je doorheen rijdt. Rijd je door de VS, dan is Hotel California van de Eagles een verplicht nummer. Ook Road Trippin’ van de The Red Hot Chilli Peppers mag niet ontbreken, evenals Born to Be Wild van Steppenwolf. Onze favoriet: Hit the Road Jack van Ray Charles. Maar maak vooral een eigen selectie, die je bij het terugluisteren herinnert aan je reis.


Win: Weekend naar Parijs met Honda

Wil jij een weekendje proefrijden en een weekend naar Parijs, of beter nog: alle twee tegelijk? Maak kans op een weekend met de Honda Civic 'Women's World Car of the Year' naar Parijs! De winnares wint een weekend lang het gebruik van de Honda Civic met een volle tank en een bon voor 2 hotelovernachtingen met ontbijt voor 2 personen in Parijs. Kijk hier voor meer info.


Bron afbeeldingen: Honda, bron.