Beauty / Gezicht
Gezicht

Review: BaByliss iPro straightener/krultang

Op de redactie van Vrouwen.nl zijn we dol op producten die multifunctioneel zijn, en dus meer bieden voor minder geld. De ipro straightener van BaByliss is zo’n product: hiermee kun je je haar niet alleen steil maken zoals met een gewone straightener, maar je kunt ook heuse krullen maken. Vrouwen.nl’s Claartje, van nature uitgerust met slap en sluik haar (oftewel: futloos) ging voor een bos romantische krullen. De uitdaging voor deze ipro 230 straightener: krullen bewerkstelligen die langer dan twee uur blijven zitten - dat is namelijk nog geen enkele krultang ooit eerder gelukt.

Het exemplaar dat door Claartje getest wordt is modelnummer ST287 uit de lijn ipro 230 straighteners van BaByliss. Deze is uitgerust met keramische platen die een speciale coating hebben, zodat je haar zo goed mogelijk beschermd wordt tegen de hitte. Dat is nodig, want de straightener kan een temperatuur van 230 graden Celcius bereiken! Je kunt zelf de temperatuur instellen, dus als je bang bent dat 230 graden te heet is begin je gewoon op 180 graden. Ook handig: er is een speciaal ‘230 intense’ knopje, waarmee je in een paar seconden de temperatuur van 230 graden bereikt, zodat je ook dat ene weerbarstige plukje onder controle krijgt.

Voor je je haar begint te bewerken is het slim om een beschermend product in je haar te doen. Ik gebruik arganolie, die je even moet opwarmen in je handen en dan over je haar verdeelt. Gebruik maar een klein druppeltje, anders worden je lokken vettig! Dan begint het krullen, lok voor lok. Wat opvalt:
- De tang wordt ontzettend snel heet, dus je hoeft geen uren te wachten. Prettig!
- Pas wel op dat je de platen niet aan de zijkant aanraakt; ook dat is heet.
- Waar andere tools mijn haar vaak statisch maken, doet de ipro straightener dat niet. No more pluis.

Je kunt volgens de instructies ook alleen de haaraanzet pakken en die licht krullen, zodat je meer volume krijgt. Ik ben dól op volume, dus begin gretig. Het volume bovenin valt ietwat tegen, waarschijnlijk omdat mijn haar lang en zwaar is en daardoor de boel weer wat plat trekt. Het volume onderin, waar de krullen op hun best zijn, is verbazingwekkend. Enthousiast spuit ik er een halve bus haarlak over, zodat ze zo lang mogelijk geconserveerd blijven.

Hoe lang dat is? Wanneer je thuis blijft of alleen per auto op pad gaat, zeker een dag. Wanneer je een fietstocht van 20 minuten onderneemt met windkracht 8, zoals ik, red je het maar 6 uur. Tegen zoveel natuurgeweld was zelfs de ipro 230 straightener niet opgewassen. Overigens is 6 uur al een record voor mij, langer dan dat heeft geen krul het ooit uitgehouden in mijn haar. Kortom, dit weekend trek ik de BaByliss weer uit de kast, ditmaal voor een boho slag in mijn lokken.

Wat vind jij van het resultaat?