Getest: Kobo Glo eReader + Win!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Papieren boeken lezen is zó 2012. Wie in het nu leeft gebruikt een eReader, dan heb je altijd een volledige bibliotheek bij je! Vrouwen.nl testte de Kobo Glo eReader, waarvan je de helderheid kunt instellen en waarmee je ook in het donker kunt lezen dankzij de ComfortLight functie. Is dat handig?

- Scroll naar beneden voor de winactie! -

Wij van Vrouwen.nl zijn behoorlijk beeldschermverslaafd. Dankzij een dagelijkse gang van computer naar televisie naar tablet - en tussendoor natuurlijk de smartphone - zien onze ogen er behoorlijk vierkant uit. Andere eReaders met een lampje waardoor je er ook in het donker mee kunt lezen, hebben we aan de kant gelegd omdat het lichtschijnsel tot koppijn leidde. Wie gevoelig is voor licht houdt niet van een schijnwerper in zijn ogen. De makers van de Kobo Glo claimen daarover nagedacht te hebben.

We nemen de proef op de som, en warempel: de ComfortLight functie voelt prettig aan voor de ogen. Het lijkt alsof het licht zich alleen focust op de pagina, en niet uitzendt naar buiten. Dat klinkt ingewikkeld, en dat is het waarschijnlijk ook. Onderstaande afbeelding geeft weer wat het verschil is tussen een normaal lichtgevend scherm en de versie die wij testten.

Verder is de eReader prettig in gebruik, maar niet revolutionair anders dan andere eReaders. De batterij gaat overigens verrassend lang mee: als je uitgaat van de batterijduur van een iPhone weet je niet wat je overkomt. Wij konden 3 weken op 1 batterij met ongeveer 6 volle uur lezen per week. Je kunt net als op andere (Kobo) eReaders zelf boekenkasten maken (en al je streekromannetjes onder een schuilnaam stallen), je kunt het lettertype op elke pagina aanpassen, en ook de lettergrootte. Ook een fijne functie is dat je woorden die je niet kent kunt opzoeken, of kunt zoeken naar bepaalde termen of namen - handig als je de draad even kwijt bent.

Kun jij niet wachten tot je deze eReader en zijn superfijne Comfortlight functie zelf kunt uitproberen? Dan is vandaag je geluksdag, want we geven één exemplaar weg! Bovendien krijg je er nog een heerlijke Ralph Lauren plaid bij.Win: Kobo Glo eReader + Ralph Lauren Plaid t.w.v. €229,95

Deze actie is afgelopen en de winnaar is inmiddels bekend. Esther, gefeliciteerd!

Succes!

Deze actie loopt t/m 30 mei. Winnaars krijgen per mail bericht.