Fashion / Mode & trends
Mode & trends

DIY: Leren Armbanden

Van armbandjes hebben wij vrouwen er nooit genoeg. Ook bij mannen worden steeds vaker een bandje om hun pols gesignaleerd. Bij mannen staan dikke leren banden erg mannelijk en stoer. Als vrouwen aan de slag gaan met leren banden is het mooi om het subtiel te houden. Leren armbandjes kun je makkelijk zelf maken van een oude riem die je niet meer gebruikt. Gebruik voor jezelf dus een dunne riem. Als je je vriend wilt verrassen kun je kiezen voor een dikkere versie. Kijk hieronder hoe je deze bandjes maakt en opleukt.

Gebruik een leren riem die je niet meer draagt. Meet de juiste afmetingen voor de armbanden af aan je pols en zorg ervoor dat er nog extra ruimte overblijft voor de sluiting. Snijd de band(en) uit de riem met een stanleymes. Maak met een gaatjestang voor leer - die kun je bij elke (goede) schoenmaker kopen - drie gaatjes onder elkaar aan elk uiteinde van het armbandje. Met een sterk stuk touw bind je deze uiteindes aan elkaar.


De mogelijkheid is er om extra gaatjes in het leer aan te brengen voor extra decoratie. Gebruik de gaatjes om eventueel een borduurwerkje aan te brengen. Ook kun je een stuk metalen ketting bevestigen op je armband, door op zo'n 10 centimeter afstand van elkaar twee gaatjes onder elkaar te maken waar je de beginschakel en laatste schakel van de metalen ketting aan kunt bevestigen.


Bron