Koekiemonster Steelt Gouden Koekje

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een koekjesfabriek in Duitsland zette een gouden koekje van ruim 20 kilo in hun hoofdkantoor, om hun succes te benadrukken. Ze hadden echter niet gerekend op de criminele karaktertrekken van het Sesamstraatpersonage Koekiemonster, die het koekje uit de fabriek stal als een soort van ludieke actie. Koekiemonster liet een losgeldbriefje achter, waarin hij eiste dat er een voorraad koekjes gedoneerd werd aan een kinderziekenhuis.

De vertaling van het Duitse losgeldbriefje: "Ik heb het koekje! Jullie willen het terug, maar in ruil daarvoor wil ik dat jullie in februari koekjes uitdelen aan alle kinderen in het Bult ziekenhuis. Alleen die met melkchocolade, niet die met pure chocola of die zonder chocola. En ik wil een gouden koekje voor de kinderkankerafdeling van het ziekenhuis."

Natuurlijk is kidnapping een misdaad - ook al is het slachtoffer een gouden koekje en de dader een Sesamstraatkarakter. De directie van het ziekenhuis zei in eerste instantie dan ook niet te onderhandelen met kidnappers. Uiteindelijk gaven ze echter toe, en doneerden de koekjes - alleen die met melkchocolade - aan de kinderen in het ziekenhuis.


Bron, afbeelding via Hannoversche Allgemeine Zeitung.