Designer Bags Die Hun Geld Waard Zijn

Mode & trends door Vrouwen redactie

Sommige dure tassen zijn het waard om voor te sparen. Hoe weet je welke designer bags hun geld waard zijn? Maak kennis met deze klassiekers.


Louis Vuitton Speedy
De Speedy is voor veel tassenliefhebbers hun eerste designertas. Je kunt kiezen uit twee versies: eentje met een print vol Louis Vuitton-logo's en eentje met een schaakbord print (de Daimler). We adviseren je de laatste te nemen, omdat die klassieker en daardoor tijdlozer is dan de versie met de schreeuwerige logo's. Prijzen beginnen bij €480.



Chanel 2.55 Bag
Wist je dat de '2.55' in de naam van deze tas staat voor de datum waarop de tas voor het eerst werd geïntroduceerd aan het publiek (februari 1955)? Het was de eerste tas met een schakelketting als hengsel, waardoor vrouwen op feestjes tegelijkertijd hun tas konden vasthouden én champagne drinken. Prijzen voor dit stukje modegeschiedenis beginnen bij €3,100.



Mulberry Bayswater
Onze favoriete tas aller tijden, hoewel de klassieke vorm misschien niet zo heel praktisch is tijdens een avondje uit. De Bayswater is beter geschikt als tas voor naar je werk, omdat dat de vorm en het stevige leer een goede bescherming bieden voor bijvoorbeeld een laptop. Prijzen vanaf €850.




Balenciaga City
Deze tas is een van de voorbeelden van de grote invloed die de sterrencultuur kan hebben op de populariteit van tassen. De Balenciaga stond plots in de spotlights toen sterren als Kate Moss en Nicole Richie gespot en gefotografeerd werden met de City bungelend aan hun arm. Je koopt een Balenciaga City voor minimaal €900.



Vanessa Bruno Chain Handle Bag
Dit is een relatief nieuwe tas, maar het soepele leer en het hengsel van schakelketting zijn een tijdloze combinatie (zo bewijst de Chanel 2.55). Het voordeel van een iets minder bekend merk is dat je ook iets minder lang hoeft te sparen, aangezien de prijs een tikje minder extravagant is dan - pakweg - Hermes.



Bron