DIY: Homemade Verzorgingsproducten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een beetje stoere vrouw stapt niet om elk wissewasje naar de dokter. Een muggenbult of blauwe plek trekt vanzelf wel weg en een verkoudheidje waait wel weer over. Zeker met wat goede huis-tuin-en-keukentrucs kom je als doe-het-zelver een heel eind. Hieronder tippen we drie handigheidjes die jouw gezondheid en welbevinden een handje helpen.

Let wel op: als er echt iets aan de hand is moet je natuurlijk deskundig advies inwinnen. Als je graag professioneel en goed verzorgd wordt, zorg dan dat je goed verzekerd bent. Ben jij niet optimaal verzekerd of heb je eigenlijk geen idee hoe je verzekerd bent? Stap nu over naar de zorgverzekeraar die het beste past bij jouw persoonlijke wensen en krijg bovendien een waardebon naar keuze van €25 kado!


Voor de doe-het-zelvers:
1. Ui helpt tegen muggenbulten
In uien zit zwavel, een stof die het kriebelende en irriterende gevoel van een muggenbult verlicht. Snijd een ui doormidden en wrijf met de binnenkant (het gedeelte waar de ui vloeistoffen uitstoot) over de muggenbult. Of je de ui daarna nog kunt gebruiken in een salade mag je zelf bepalen.



2. Zwarte thee helpt tegen stinkende voeten
De tannines in zwarte thee gaan vieze luchtjes te lijf. Laat 2 of 3 zakjes zwarte thee trekken in een badje met warm water. Gebruik geen kokend water, je moet er namelijk met je voeten in gaan poedelen. Blijf ongeveer 15 minuten zitten met je voeten in het theebad, voor een optimaal resultaat.



3. Tennisbal helpt tegen pijnlijke spieren
Klinkt gek, maar werkt echt: ga bij pijnlijke rug- en schouderspieren met je rug op een tennisbal liggen, zodat de bal tussen je schouderbladen ligt. Ontspan langzaam je rug- en schouderspieren, tot je comfortabel ligt. Rol vervolgens langzaam met je schouders en rug over de bal, voor een ontspannende massage.




Bron