De Donut Knot

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is simpel, is snel te maken en het ziet er leuk uit: een knot in je haar. Een knot is een haarstijl die tijdloos is. Vandaag de dag zien we een interessante trend, namelijk de knot in de vorm van een donut. Je hebt de donut knot vast en zeker al wel eens ergens voorbij zien komen. Dacht je dat het niks voor jou is? Mis! Deze knot variant is namelijk perfect voor alle leeftijden. Lees nu waarom de donut knot geschikt is voor alle leeftijden en scroll helemaal naar beneden om te zien hoe je deze fantastische look bij jezelf creëert.

1. Kinderen
De een knot houdt het haar bij elkaar en zorgt ervoor dat er geen haar voor het gezicht hangt. Zo kunnen kinderen ongestoord spelen. Kleintjes met een donut knot zien er overigens ook nog eens super schattig uit.


2. Scholieren
Waarom scholieren een haar donut dragen? Omdat het een makkelijke en snelle manier is om je haar op te steken. Waarschijnlijk denken medescholieren dat de knot heel veel tijd heeft gekost om te maken, maar dit is niet geval. Scroll naar beneden voor de uitleg! Kortom: snel verzorgd haar in een hand omdraai.


3. Business women
Afgestudeerd? Ook na je schooltijd kun je gerust een donut knot dragen. Het ziet er strak en zakelijk uit wanneer jij als zakenvrouw met deze chique knot op je werk verschijnt.


Donut knotten zijn dus voor alle leeftijden. Het enige wat je nodig hebt om hem te maken is: een borstel, een hulpstuk dat 'haar donut' heet, een elastiekje en schuifspeldjes. Scroll naar beneden om uit te vinden hoe je het hulpstuk 'haar donut' zelf kunt maken van een oude sok.

Stap 1. Voor het natuurlijkste resultaat koop je een haar donut die ongeveer dezelfde kleur heeft als je haar. Over het algemeen zijn er blonde, bruine en zwarte haar donuts.

Stap 2. Borstel je haar en doe het in een staart. De positie van je staart bepaald uiteindelijk ook waar de knot komt. Bedenk van te voren dus of je een hoge knot wilt of juist een lage.

Stap 3. Haal je staart door de donut.

Stap 4. Hang naar voren en verspreid je staart om de donut. Zorg ervoor dat de gehele donut bedekt wordt met haar.

Stap 5. Hou de knot vast met je ene hand en wikkel met je andere hand een elastiekje om de donut zodat die goed op zijn plaats blijft.

Stap 6. Wikkel je haar rondom de donut en zet het uiteinde vast met schuifspeldjes.


Klaar! Ben je erg enthousiast geworden over de haar donut en wil je hem het liefst zo snel mogelijk maken terwijl je eigenlijk geen tijd hebt om er nu eentje te kopen? Geen probleem. Je kunt een haar donut ook zelf maken:

Stap 1. Pak een schone sok die ongeveer dezelfde kleur heeft als je haar. Gebruik wel een oude sok, want je moet er namelijk in knippen.

Stap 2. Rol de sock op en begin bij de bovenkant van de sok (waar je je voet in doet dus). Zoals je ziet begint het dan al op een donut te lijken.

Stap 3. Knip het gedeelte van de tenen eraf en rol de rest van de sok op zover je kunt en klaar! De zelfgemaakte haar donut is nu af. Lees hierboven hoe je de donut moet gebruiken.

Succes!


Bronnen beeld: weheartit, tumblr, eversojuiliet