Bizarre Make-Up Ingrediënten

Gezicht door Vrouwen redactie

Wat zitten er voor vreemde ingrediënten in jouw make-up? Meer rotzooi dan je denkt. Wees gewaarschuwd...

10. Afgedankte bakolie
Een bepaalde oppervlakte-actieve stof die wordt gemaakt van afgedankte bakolie wordt echt gebruikt in cosmetische producten. Het zou goed zijn voor de beschadigde huid...



9. Oleoresin Capsicum (Pepper Spray)
Het werkzame deel van pepper spray bevat het heetste onderdeel van pikante pepertjes. Als je lippenstift of lipgloss licht tintelt op je lippen kun je er de donder op zeggen dat er Oleoresin Capsicum in zit.



8. Beenmerg van kippen
Beenmerg (het binnenste van botten) bevat veel glucosamine, dat huidcellen helpt te vernieuwen. Je vindt dit ingrediënt vooral in moisturizers en gezichtscrèmes.



7. Vissenschubben
Voegt een glimmertje toe aan iedere soort make-up: van lotion tot nagellak tot lippenstift. Op de ingrediëntenlijst wordt het Pearlescence genoemd, maar dat is gewoon een ander wordt voor vissenschubben (meestal van de haring).



6. Verf van kevers
Op de ingrediëntenlijst staat het vermeld als carmine, cochineal of carminisch zuur, maar deze rode kleurstof is gemaakt van de keversoort 'Cochineal'. Ze worden verdronken in heet water, gedroogd en tot poeder vermalen. Het zit hoogstwaarschijnlijk in je rode lippenstift.



5. Stierensperma
Sperma bindt water, daarom wordt het vaak gebruikt in lotions. Stierensperma heeft de reputatie een briljante glans te geven.

4. Menselijke voorhuid
Voorhuid wordt gebruikt in zowel de medische als de cosmetische wereld, vanwege de cultiverende werking op de groei van nieuwe huid. De fibroblasten in voorhuid worden vooral gebruikt in cosmetische crèmes die rimpels verminderen. Yuk...



3. Ambergris
Dit ingredient is te vinden in de darmen van een walvis. Het heeft een aardse en licht zoete geur, daarom wordt het vaak gebruikt in parfums. Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven liever synthetische ambergris.



2. Urea
Urea wordt gedestilleerd uit urine, omdat het een afvalproduct uit het lichaam betreft. Het absorbeert water en houdt het vast, en bevat ook nog eens een heleboel vitaminen. Om deze redenen wordt het vaak gebruikt in deodorants, moisturizers en shampoos. Het traditionele gebruik van (paarden-)urea wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door synthetische urea.



1. Menselijke placenta
Hormonen uit de placenta (zoals Hyaluronic Acid en Protein Hydrolysate) bevorderen de aanmaak van weefsel en helpen zodoende om rimpels te voorkomen. Best wel angstaanjagend...



Bron