Tips voor Stralende Huid

Gezicht door Vrouwen redactie

Veel vrouwen vragen zich af hoe ze een perfecte huid krijgen. Er zijn verschillende factoren die daar invloed op hebben, zoals het weer, de verzorging van je huid, de anticonceptiepil en je voeding. Je gezicht goed reinigen en voldoende slapen zijn niet altijd voldoende. Sommige dagelijkse gewoontes zijn slecht voor onze huid. Slapen op een kussensloop van kantoen is bijvoorbeeld niet optimaal. Lees hieronder de oplossing voor dit probleem en andere redenen waarom jij niet de huid hebt die je zou willen hebben...

1. Je gebruikt (te) heet water
Waarschijnlijk vind je het heerlijk om een lange warme douche te nemen. Even lekker relaxen! Dit is echter niet zo relaxed voor je huid. Het is beter om de temperatuurknop iets lager te draaien. Zo bescherm je je huid tegen uitdroging.


2. Je hebt niet genoeg seks
Wanneer je seks hebt komt er endorfine vrij, wat ervoor zorgt dat de collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft.


3. Je gebruikt (te) veel verzorgingsproducten
Wist je dat het twee weken duurt voordat de werking van een product daadwerkelijk merkbaar wordt? Als je continu verschillende producten gebruikt heeft je huid niet genoeg tijd om te reageren op de producten. Wees geduldig en geef je producten een eerlijke kans om hun ding te doen.


4. Je bent toegeeflijk
Het is niet erg om een cocktail of wijntje af te slaan als je van plan bent om te gaan slapen. Alcohol heeft een dehydraterend effect. Niet goed voor je huidje, dus.


5. Snoep verslaafd
Probeer iets minder te snoepen. Seks helpt de collageen aanmaak te verhogen, suiker breekt de aanmaak van collageen echter af. Pas ook op met koolhydratenrijke voedingsmiddelen als aardappelen, pasta en brood. Deze producten worden snel omgezet in suiker.


6. Je beweegt niet
Een workout versnelt de bloedsomloop waardoor je een gezonde kleur op je gezicht krijgt. Bovendien zweet je ook als je aan het sporten bent. Zweten zorgt ervoor dat de giftige stoffen in je vrijkomen. Je moet niet vergeten om je gezicht te reinigen voor dat je sport en na dat je sport. Op die manier voorkom je acne.


7. Je hebt geen zijden kussensloop
Slapen op een zijden kussensloop voorkomt eczeem en psoriasis. Bovendien wordt rimpelvorming vertraagd.


8. Je gebruikt geen zonnebrandcrème
Altijd zonnebrandcreme gebruiken! Behalve tegen de zon beschermt zonnebrand je huid tegen rimpels en bovendien vermindert zonnebrandcreme het risico op huidkanker.9. Je eet niet genoeg vitamines
Vitamines B, C, E, A en K zorgen ervoor dat je huid gezond blijft en dat je straalt. Vitamine B is goed voor de huid, nagels en haar. Je vind vitamine B in havermout, eieren, rijst en bananen. Vitamine C en E beschermen je huid tegen de zon. Citroenen, limoenen, sinaasappelen, cranberrysap en bloemkool zijn producten waarin vitamine C zit. Vitamine E zit in olijven, spinazie, noten en zaden. Vitamine A is essentieel voor het herstellen van de huid. Je vind vitamine A in fruit en groentes. Tenslotte is vitamine K goed voor de huid rondom de ogen. Het vermindert donkere kringen om de ogen. Vitamine K vind je in groene groenten, melkproducten, varkensvlees en lever.

Veel succes en geniet van het resultaat!


Bron afbeeldingen: weheartit