Soep voor de Herfst

Eten door Vrouwen redactie

Het is oktober. Dit betekent dat het weer snel veranderd. Oktober kan heel mooi, maar ook erg onaangenaam zijn. Wanneer de zon onder gaat daalt de temperatuur flink. Soep is heerlijk, vooral wanneer je deze nuttigt op die koude oktoberavonden. Het eten van soep heeft bovendien ook erg veel voordelen.

Ten eerste, de bereidingstijd van soep is niet heel lang. Als je thuiskomt van je werk heb je niet altijd meer de energie om een hele maaltijd te bereiden. Soep biedt de uitkomst: je kunt het snel maken, je eet toch een warme maaltijd en soep draagt bij aan een gezonde levensstijl. Wanneer je een kom soep eet hoef je je absoluut geen zorgen te maken of je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnenkrijgt. De groenten in de soep zorgen bovendien dat je ook genoeg vitaminen (vooral vitamine A en C) verorbert. Crème soup bevat bovendien calcium en vitamine D.

Ook fijn: de meesten soepen zijn niet vet en vullen toch behoorlijk. Soup bestaat namelijk uit veel water wat ervoor zorgt dat je een voldaan gevoel krijgt, zonder al te veel calorieën naar binnen te hebben geslurpt! Hieronder vind je heerlijke herfstsoepen. Je vind de volledige recepten op thekitchn.


1. Soep van gepofte aardappel met bacon, ui en cheddar


2. Tomatensoep met Toscaans brood


3. Champignonsoep met kool en rijst


4. Franse uiensoep



5. Erwtensoep met gegrilde kaas-croutons




6. Tomaten-knoflook soep met gerookte paprika


Welke soep lijkt jou lekker en zou je wel willen uitproberen?