Liekes Lekkers

Eten door Eline
Aan de Oudegracht 212 in Utrecht zit sinds januari een klein tentje met geweldig lekkere broodjes, soepen en salades. Take away of lekker aan de bar met een tijdschrift: bij Liekes Lekkers kan het allemaal.

Hoog bezoek

Aan één van de mooiste grachten in Utrecht loop je bijna voorbij het kleine Liekes Lekkers, totdat je in de etalage kijkt. Daar prijkt een leuke foto van eigenaresse Lieke met actrice Kirsten Dunst, die onlangs een bezoekje bracht aan het eettentje. Als een Hollywoodster de gelegenheid neemt om langs te komen, dan moet dat wel een heel bijzonder tentje zijn! Lieke lacht: "Kirsten vond het eten erg lekker, ze is erg lang gebleven met wat vrienden. Haar vriendje speelde onlangs met zijn band in Tivoli (poptempel aan diezelfde gracht, red.) en zij kwam met wat mensen langs om te kijken." En om dus wat lekkers te eten bij Lieke!


Biologisch lekker

Het kleine tentje is eenvoudig, maar erg smaakvol ingericht. Niet meer dan een grote bar met dito koffiemachine, wat krukken en stapels tijdschriften prijken in het pandje. Fijne muziek op de achtergrond en de geur van vers afgebakken broodjes vullen het geheel aan. Lieke en een jonge collega staan gelijk klaar om je te helpen.

De broodjes, salades en soepen die Lieke maakt zijn gezond, lekker en (heel fijn) helemaal biologisch! Daarnaast serveert ze fair trade koffie en biologische thee. Ook maakt Lieke verse sappen en smoothies, en voor de zoetekauw is er taart of bioyoghurt met vers fruit. "De kaart is klein, maar daardoor blijft de kwaliteit van de producten die ik serveer behouden", aldus Lieke. Mijn favoriet is de bruine ciabatta met gegrilde paprika, courgette, verse basilicum en rucola. Erg lekker door de fijne olijfolie en... oh zo gezond!

Liekes Lekkers is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00-20.00, en take away is ook mogelijk. Alvast een kijkje nemen op de menukaart? Kijk op www.liekeslekkers.com.