Slimme Make-Up Tips

Gezicht door Vrouwen redactie

Vrijwel alle vrouwen gebruiken make-up, of het nu elke dag een volledig masker is of af en toe een klein beetje mascara. Gebruik je bepaalde producten bijna niet meer? Of heb je nog stompjes lippenstift liggen? Gooi ze niet weg, maar hergebruik ze. Hoe? Volg deze tips.

1. Lipsticks die bijna op zijn
Van restjes 'oude' lipstick kun je heel gemakkelijk een nieuwe maken. Smelt de twee kleurtjes op een lepel, meng goed en giet het in een klein potje. Zet in de koelkast om te laten harden en je hebt een nieuwe kleur lipstick.2. Gebroken poeder?
Ken je dat? Je laat een poederoogschaduw of blush vallen en hij breekt in honderdduizend stukjes... Je kunt een poeder weer opnieuw 'persen'. Hiervoor moet je eerst alle stukken fijnmalen tot het volledig poeder is. Voeg er daarna alcohol aan toe, zodat het geheel een dikke pasta wordt. Laat het mengsel een nachtje staan zodat de alcohol kan verdampen en het poeder weer ‘heel’ kan worden. Hoe hoger het alcoholpercentage hoe sneller het droogt. 70-90 procent is ideaal.

3. Oogpotlood
Is je oogpotlood niet 'smudgy' genoeg en geeft het niet genoeg af op je ooglid? Houd hem in het vlammetje van je aansteker, laat 15 seconden afkoelen en voilà: je oogpotlood werkt weer als een zonnetje.


Bron