8 Tips voor Gezonde Huid

Gezicht door Vrouwen redactie

Wat goed is voor je huid verschilt per persoon. Iedereen heeft een eigen huidtype en daar kun je je verzorging op aanpassen. Een gezonde huid krijg je door de juiste voeding te eten, maar ook je levensstijl en gewoontes spelen een rol. Gelukkig zijn er een aantal tips die verbeterend zijn voor alle huidtypes. We verzamelden er 8 voor je.

Olie
Het klinkt misschien vreselijk (vet!) maar olie is goed voor je huid. Een droge of normale huid maakt vaak veel talg aan waardoor je huid vettig kan aanvoelen. Wanneer je deze huid goed hydrateert en verzorgt met producten op oliebasis hoeft de huid minder talg aan te maken, waardoor de vettigheid verdwijnt. Kortom, een beetje olie is goed, zeker als je een normale, droge of gecombineerde huid hebt.




Schoonheidsslaapje
Het schoonheidsslaapje is geen fabeltje. Als je genoeg slaapt ziet je huid er een stuk beter uit. Slaap geeft je huid namelijk de kans om te herstellen.




Honing
Van suiker wordt gezegd dat het niet goed is voor je huid. Natuurlijke honing is echter wel goed. Honing helpt het herstelproces van de huid en het is ideaal voor de gevoelige huid vanwege de kalmerende werking.



Activiteit
Je wist vast al dat beweging goed voor je is. Zelfs voor je huid doet een beetje sporten wonderen. Door veel te bewegen blijft je huis elastisch en dat is belangrijk in het verouderingsproces. Het zorgt ervoor dat je er jong uit blijft zien.



Natuurlijke verzorgingsproducten
In grote lijnen is het beter om weg te blijven van agressieve producten op chemische basis. Het is beter om natuurlijke producten te gebruiken, zoals de producten van Drs. Hans Schreuder. Begrijp je niet wat er op het etiket staat? Blijf er dan bij uit de buurt.



Vitamines
Om je huid gezond te houden heb je veel, heel veel vitamines nodig. Daarom is het belangrijk dat je gezond en vooral gevarieerd eet. Vitamine A, B, C en E zijn de vitamines die je het meest nodig hebt.



Pizza
Klinkt gek, of niet? In pizza zit veel calcium net als in kaas, melk en yoghurt. Je hebt calcium nodig! Daarbij hoef je niet de meest vette pizza te eten die er is. Er zijn ook pizza’s met veel gezonde ingrediënten.



Chocolate
Ja, zelfs chocolade is goed voor je! Dat je hier puistjes van krijgt komt door de hoeveelheid suiker in vooral witte en melkchocolade. Pure chocolade is juist goed voor je huid. Hier zitten veel mineralen en vitamines is.