Creatief met Snorren

Wonen door Vrouwen redactie

Tegenwoordig word je helemaal doodgegooid met de magnifieke Franse snor. Je ziet hem vooral op kleding en mokken, maar in feite past de moustache op alles - en vaak kun je het nog zelf maken ook. Hieronder laten we 10 ideetjes zien.

1. Schilderij
Om maar meteen met een groot ding te beginnen: een snor op een schilderij voor aan de muur. Op de foto is hij geschilderd op een gestreept doek, maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders kiezen.

2. Ring
Ja, je kunt je eigen ringen maken. Voor deze moustache-ring heb je klei en glitters nodig. Hoe je hem precies moet maken kun je hier vinden.


3. Visitekaartjes houder
Hoe schattig is dit envelopje waar visitekaartjes in passen?! Ook hiervan hebben we een tutorial voor je opgesnord.


4. Boekenlegger
Deze is voor iedereen die nog echte boeken leest.


5. Rietjes
Een van de makkelijkste DIY’s vandaag: een rietje met snor. Om dit te maken heb je nodig: rietjes, papier, een potlood, een schaar en een perforator. Om te beginnen teken je een snor op je papiertje. Deze knip je uit. In het midden van de snor maak je een gaatje met de perforator. Je schuift het rietje door het gaatje en klaar is kees!


6. Speen
Zelfs een speen kun je opleuken met een snor. Ook hiervan hebben we een tutorial voor je. Super schattig, maar of hij lang heel blijft?


7. Sleutelhanger
Sleutelhanger zijn altijd handig. Helemaal als je ze zelf kunt maken.


8. Kussensloop
Dit is toch wel een van onze favorieten. Een snorren-kussensloop. Je kunt hem op veel verschillende manieren maken, bijvoorbeeld met veel kleine snorretjes. De versie met deze ene grote snor maak je zo.


9. Speldjes
Als je zelf vaak kleding of andere dingetjes van stof maakt zul je vaak spelden gebruiken. En dan wordt het nog een stuk leuker als je spelden hebt met deze snorretjes erop. Hiervoor heb je alleen maar speldjes, vilt en een schaar nodig.


10. Paperclip
Als laatste moustache DIY hebben we een paperclip. Om het voor jullie makkelijker te maken hebben we ook hiervan de tutorial.