Mooie & Gezonde Nagels

Gezicht door Vrouwen redactie

Mooie handen en nagels komen altijd en overal van pas. Van belangrijke business meetings waar je veel handen schudt, tot op een belangrijke date, wanneer je als ultieme flirt move zwoel je haar achter je oren schuift.

Foto's via Pinterest


1. Let op je vitaminen

De belangrijkste tip om je nagels sneller te laten groeien is ervoor te zorgen dat je dagelijks genoeg vitamine A, B, C, en D binnen krijgt.


2. Zorg voor goede doorbloeding

Dit is de meest effectieve tip voor sneller groeiende nagels. Typen, piano spelen of andere activiteiten waarbij je je handen en vingers beweegt zorgen voor een goede bloedsomloop.


3. Verzorg & moisturize

Je houdt je nagels en nagelriemen gezond door ze goed schoon te houden en te verzorgen met zeep en lotions.


4. Leef in balans

Een gezonde levensstijl en uitgebalanceerd dieet zorgen van binnenuit voor gezondere nagels, die steeds sneller zullen groeien.


5. Manicure!

Uiteraard hoef je niet per se naar een salon voor een manicure, dit kun je ook zelf doen. Zorg dat je altijd eerst een base coat gebruikt - liefst een verhardende - voordat je de daadwerkelijke kleur lakt. Als je er de tijd (en het geduld) voor hebt, breng dan ook een topcoat aan. Dit zorgt ervoor dat je nagellak er lang mooi blijft uitzien, en je handen dus ook.