Banaan invriezen? Dat doe je zo

Vrije tijd door Sascha

Geel, gezond en krom. We hebben het natuurlijk over de banaan. Of je ze nu mixt door een smoothie of er bananenbrood van maakt, niets is gek en alles is mogelijk met deze kromme vrucht. Wil jij de nodige bananen op voorraad hebben en ze daarom invriezen? Zo moet het!Pellen

Het is superhandig om altijd verse bananen achter de hand te hebben. Voordat je ze in de vriezer stopt, moet je eerst de bananen pellen. Zodra ze eenmaal bevroren zijn krijg je die schil er namelijk never nooit meer af. Laat de bananen in aparte zakjes invriezen zodat ze niet aan elkaar kleven.

Smoothie time!
Een lekker ingrediënt voor een goedgevulde smoothie is banaan. Nog een extra reden om die kromme vruchten razendsnel in te vriezen. Als je bevroren banaan toevoegt aan jouw smoothie, is hij namelijk in één klap koel. Let wel even op dat je niet een hele banaan in de blender kiepert. Snijd hem goed in stukjes anders is het bye, bye blender.

Bananenijs
Wat krijg je van de combinatie banaan en bevriezing? Juist! Bananenijs. De enige benodigdheden hiervoor zijn een sterke blender die zelfs in staat is ijsblokjes fijn te malen en een paar bananen. Even in de blender en voila. Kind kan de was doen. Voeg andere soorten fruit toe voor iedere keer weer een nieuwe creatie.

Fun fact: bananen kun je tot wel acht maanden invriezen. Superonwijs handig!Lees ook:
4 x Waarom roomboter beter is dan margarine