Wat je wel en niet kan doen om je borsten groter te laten lijken

Lichaam door Ze.nl

Het is echt niet zo dat we willen dat alle mannen op straat hun nek verdraaien wanneer ze onze enorme voorgevel zien, maar een beetje decolleté staat best gezellig op z’n tijd. Ben je niet gezegend met een volle borst? Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw boezem groter kan laten lijken. Doe ermee wat je wilt.

1. Juiste houding

Het maakt al een wereld van verschil als je rechtop staat. Probeer hier dus bewust van te zijn als je zit en loopt. Je pronkt dan niet alleen met je boezem, je straalt ook zelfvertrouwen uit als je met je schouders ietsje naar achteren en je heupen iets naar voren gekanteld loopt. 

2. Gebruik geen medicijnen

Je hebt er vast weleens een vriendin over horen klagen, dat door de pil haar borsten enorm zijn gegroeid. Dat kan inderdaad, maar waarschijnlijk is ze hiernaast ook aangekomen. Grotere borsten willen is dus niet echt een goede reden om aan de pil te beginnen. Net zoals andere vage medicijnen die grotere borsten beloven. Geloof ze niet, je lichaam raakt er alleen maar door van slag.

3. Stop je beha niet vol

Het feit dat je wat meer ruimte hebt in je beha om het één en ander op te vullen, wil niet zeggen dat dit ideaal is. Het betekent vooral dat je eigenlijk een nieuwe, beter passende beha moet aanschaffen. Tissues, zakjes met water of kipfilets, het gaat gegarandeerd schuiven, eruit vallen of erger: lekken. 

4. Contouren

Hoe bescheiden je decolleté er ook uitziet, met een bronzer en een kwast kun je een hoop doen. Doe een beha aan, waarin je borsten stevig en goed op hun plaats blijven zitten. Volg daarna met een kwast de rondingen van je borsten in het midden en aan de bovenkant. Veeg de bronzer goed uit en accentueer ook gelijk je sleutelbenen.

5. Geen twee beha’s

Wat je ook besluit te doen, ga niet in de weer met twee beha’s over elkaar dragen. Het wordt vaker als tip gegeven, maar de kans is groot dat de boel na een uurtje begint te schuiven en je continu bezig bent je jongedames in bedwang te houden. Het resultaat lijkt en is ook verbluffend, maar één beha voelt al als de hel op de aarde na een lange dag. Kun je nagaan hoe dat is met twee!

6. De maximizer

Het antwoord voor snel meer volume is de maximizer. Loop een lingeriezaak binnen en je ziet deze beha's gelijk hangen. Zelfs Primark heeft ze in het assortiment. Een vriendin voor het leven voor iedereen die droomt van een cupmaat meer.

7. Kleding

Ruches, franjes of horizontaal gestreepte shirts: het zijn de simpele dingen die je borsten groter doen laten lijken. Ook een grote statementketting, een ronde halslijn of een coltrui accentueert de grootte van je borsten. Je vraagt je misschien af: waar is de V-hals? Het accent ligt hiermee wel op je borsten, maar het laat ze niet perse optisch groter lijken helaas.

8. Geen te kleine beha

Wat je ook doet, hijs jezelf niet in een te kleine beha. Het is misschien verleidelijk om te doen, want je creëert er wel dat spleetje mee, maar het is niet erg goed voor je borsten en je lijf. Je krijgt er striemen van en als je een strak truitje draagt, krijg je er gratis back boobs bij.

10. Accentueren kun je leren

Accentueer je taille met een riem of kort jasje. Als je de aandacht legt op je smalle taille dan vallen je borsten groter uit. Ideaal. Ook een taillerok of -broek doet mooie dingen voor kleinere borsten.

11. Draag crop tops

Ook leuk en heel erg hip: crop tops. En nee hoor, je hoeft geen maatje S te hebben om een kort topje te rocken

12. De juiste beha voor het juiste effect

Voor een mooi decolleté draait het allemaal om de perfecte beha. Elke beha heeft zo zijn eigen specialiteit. We noemden al de maximizer, maar de volgende drie heb je ook nog: 

Push-up beha: brengt je borsten dichter bij elkaar, zodat je dat spleetje krijgt.
Padded bh: geen spleetje, maar door de verschillende foam pads worden je borsten groter in het geheel.
Gel, lucht of met water gevulde bh’s: je borsten bewegen natuurlijker met je mee, alleen het nadeel is dat ze vaak wat duurder zijn.

13. Veiligheidsspeld

Gebruik een veiligheidsspeld om de twee cups van je beha aan de voorkant aan elkaar vast te maken. Daardoor breng je je borsten dichter bij elkaar, waardoor je ineens zowaar een decolleté hebt. Let wel op: als je borsten groter zijn dan een B-cup, dan zal er te veel spanning staan op de speld en is de kans groot dat hij knapt.

14. Sportbeha

Tot slot de sportbeha. Een goed passende sportbeha is niet alleen handig in de sportschool, ook onder een normaal shirtje zorgt het ervoor dat je borsten goed op hun plek blijven zitten en ja, ook groter ogen.