10 x de leukste winterfestivals

Vrije tijd door Fadak

Het is alweer een tijd geleden dat we afscheid moesten nemen van het festivalseizoen. Geen moves meer maken terwijl we wegsmelten onder de zon en een grote boodschap doen we weer gewoon op ons eigen toilet in plaats van een dixi. Godzijdank zijn er nog de indoorfestivals die ons door de winter heen sleuren en daarom hebben wij een selectie voor je gemaakt.

Snowattack 2017 – Les Orres, Zuid-Frankrijk

Voor de feestbeesten en wintersportliefhebbers onder ons is dit het festival van het jaar. Eén van Europa’s grootste winterfestivals vindt plaats in Les Orres. De organisatoren van Sziget en MEEX bezorgen je een week waarin je volop kunt genieten van een mix van internationale artiesten en allerlei andere activiteiten zoals pokertoernooien, poolparty’s en ski/snowboard/slee wedstrijden. Snowattack zal dit jaar plaatsvinden van 28 januari t/m 3 februari 2017.

Sneeuwbal Winterfestival 2017 – Utrecht

Ga los op techno, techhouse, deephouse en house tijdens dit festival in Park Transwijk in Utrecht. Terwijl je ronddanst in de verwarmde area’s geniet je van een lading vol humor en winterse gekkigheid. Dit festival vindt plaats op 28 januari 2017.

Garosnow Festival – Les Angles, Frankrijk

Nee, we bedoelen niet Los Angeles… We hebben het over Les Angles, de plek waar jong en oud bijeen komen. Als je een fan bent van elektronische muziek dan moet je zeker hierheen. Naast dat je kunt genieten van de beste artiesten zijn er ook talloze andere mogelijkheden om jezelf te entertainen. Garowsnow is van 13 – 15 januari 2017.

Horizonfestival 2017 – Andorra, Frankrijk

Het is niet alleen het ultieme underground electronic festival, maar het vindt ook nog eens plaats op een adembenemnde locatie. Horizonfestival wordt dit jaar georganiseerd in Andorra, een gebied in het Pyreneeën gebergte. Je kunt genieten van 120 DJ’s, diverse live acts en nog veel meer. Het festival zal plaatsvinden van 26 maart tot 2 april 2017.

Vorstival 2017 – Oss

Voor het koelste festival van het jaar hoef je niet per se het vliegtuig in te stappen. Op 28 januari 2017 is het de derde editie van Vorstival, waarbij je flink kunt genieten van Après-ski in een verwarmde Party Skihal.

Waus Warehouse Festival 2017 – Haarlem

Tijdens dit festival kun je de kans grijpen om volledig los te gaan in een leeg bedrijfspand midden in de Waarderpolder. Een doolhof van verschillende zalen gevuld met muziek, art en entertainment. Op 4 februari 2017 kun jij hier je beste dansmoves showen.

Wonderland Festival Indoor 2017 – Amsterdam

Dit is het feest voor de ware partyanimals onder ons. 19 uur lang kun jij door Wonderland tuimelen in het verbouwde Thuishaven winterterrein. Het festival begint om 13:00 uur en vanaf 23:00 uur dans je met z’n allen door naar de Elementenstraat tot een uur of 8:00. Beleef Wonderland in real-life op 18 februari 2017.

Awakenings 2017 – Eindhoven

Dit is het achtste jaar op rij waarbij Awakenings je meeneemt naar een nacht vol techno in het Klokgebouw Eindhoven. Kun je dit festival sowieso niet laten gaan? Houd 28 januari 2017 dan vrij!

Neighbours Winters Festival 2017 – Klinkenbergerplas Oegstgeest

Voor degenen die de winter op een knallende wijze willen afsluiten mag dit festival niet ontbreken. Op 11 maart 2017 kun je nog genieten van het wintergevoel. Niet knus bij de openhaard, maar dansend bij de verschillende stages van Neighbours. De Klinkerbergersplas wordt omgetoverd tot een echt winteroord dankzij de winterachtige foodtrucks, relaxte chill-plekken en house-, techno- en discoartiesten.

Thuishaven Wintercircus 2017 – Amsterdam

Na een korte adempauze van alle hectische feestdagen kun je vanaf 22 januari 2017 weer een circusdansje plegen tijdens Thuishaven Wintercircus 2017. Het festival vindt op meerdere data plaats en begint altijd om 13:00 uur. Je hebt maar liefst 11 uur de tijd om los te gaan.