Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

4 x Dit doe je elke dag en het is erg ongezond

Reageer 0

Heftig aan het snotteren? Zou zomaar kunnen dat je een eenvoudige griep of verkoudheid via een collega te pakken hebt gekregen. Maar wist je dat je ook ziek kunt worden van je dagelijkse gewoonten? Alledaagse bezigheden die op het eerste oog onschuldig lijken, maar toch een gevaar vormen voor je gezondheid. 

1. Elke dag stofzuigen

Je dacht dat je zo lekker bezig was: Queen's I want to break free aan en gáán met die banaan. Elke dag zorg jij ervoor dat je huis stofvrij is door een rondje met de stofzuiger te doen. Helaas zorgt je stofzuiger ervoor dat alleen het zichtbare stof verdwijnt. Kleine stofdeeltjes blijven liggen en waaien zelf extra op. En laten deze deeltjes nu net de boosdoeners zijn: zij kunnen voor astma en allergiën zorgen. 

2. TV kijken

Oke, deze was misschien al bekend. Lekker chillen voor de tv kan heel fijn zijn, maar het is allesbehalve gezond. Voor de tv eten we namelijk het meest en bewegen we het minste. Een fikse Netflix-marathon kan er ongemerkt voor zorgen dat je stiekem veel meer eet dan je zou willen. 

3. Je aanrecht afnemen met een schuursponsje

Gekookt, afgewassen en dan even het aanrecht afnemen met een schuursponsje. Alles spic en span. Toch? NOPE! Het welbekende schuursponsje is een waar gevaar voor je gezondheid, het is namelijk de grootste verspreider van bacteriën in je huis! Na het gebruik vergeten we 'm vaak goed schoon te maken en wordt het sponsje de ideale plek voor gevaarlijke bacteriën als salmonella of Escherichia coli. Het beste kun je het sponsje voor en na het afnemen even in een sopje van bleek en heet water laten weken. 

4. Slapen in je eigen bed

Eh, wat? We doen het allemaal elke nacht (als het goed is): slapen in je bed, op je matras, met een lekker kussen. Heerlijk toch? Helaas zijn we niet de enige die genieten van onze zachte, warme en comfortabele slaapplek. Tijdens het slapen verlies je huidschilfers en daarbij zweet je lichaam. Deze combinatie is een ideale broedplaats voor huismijt. Het is zelfs zo heftig dat het gewicht van je matras na tien jaar is verdubbeld! Dit komt door ophoping van huidcellen, schimmels, stof, haren, huismijt, de uitwerpselen van deze huismijt, bacteriën en... dode insecten. Je kunt je voorstellen dat deze omstandigheden niet echt bevoordelijk zijn voor je gezondheid. Fijn idee hè? Denk daar maar aan als je vanavond je bed induikt. Slaap lekker!

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen