Goed nieuws: met mate alcohol drinken laat je langer leven

Lichaam door Fadak

Voor de alcohol drinkers onder ons, we hebben leuk nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig met mate drinken langer leven dan mensen die nooit een borreltje drinken.

Het onderzoek van de Universiteit van Texas is uitgevoerd onder 1.824 mensen in de leeftijdscategorie 55 – 65 jaar. De participanten zijn 20 jaar lang geobserveerd. Hieruit werd geconcludeerd dat 69% van de mensen die in het verleden dronken en gestopt waren naarmate, overleden zijn in tegenstelling tot de 41% van de deelnemers die regelmatig een glaasje drinkt en nog in leven is. Ook is gebleken dat 60% van de deelnemers teveel alcohol dronk en inmiddels ook overleden zijn. Het is dus van belang om hier een middenweg in te vinden. Dit betekent niet dat je de gehele dag een wijntje achter over kan slaan. Eén tot drie drankjes (maximaal) per dag is de hoeveelheid alcohol die aanbevolen wordt.

Het meest gezonde alcoholische drankje is rode wijn. Het zorgt voor een goede bloedcirculatie en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. En dat is nog niet alles. Door met mate rode wijn te drinken is de kans op Alzheimer en diabetes ook een stuk minder groot en je wordt er gezelliger van. Nou, het klinkt allemaal bijna te mooi om waar te zijn!

Een goed excuus om vanavond een fles (rode) wijn open te trekken. Wel met mate drinken hè, proost.