Ik ben de nieuwe hoofdredactriZe van Ze.nl!

Werk & studie door Michelle Bakker

In de top 10 van sociale ongemakkelijkheden moet ‘even voorstellen’ toch zeker een podiumplaats krijgen. Iedereen maakt ‘m een keer mee: de eerste dag op werk. De mijne is vandaag. Behalve de ‘moetjes’ zoals mijn laptop instellen, eerste emails lezen, mijn bureaustoel op de juiste hoogte krijgen (niet gelukt, volgens mij kapot), de koffieautomaat en wc vinden (wel gelukt, gelukkig niet kapot) zijn tot daaraantoe. Maar om me vervolgens aan minstens dertig man voor te stellen en al die dertig namen te onthouden… En of ik me dan natuurlijk ook meteen even aan jullie voor kan stellen. Want oh ja, hoi, ik ben de nieuwe hoofdredactriZe van Ze.nl!

Dus hier komt ‘ie, mijn ongemakkelijke hoi-dit-ben-ik-verhaaltje. Laat ik maar gewoon bij het begin beginnen. Ik ben Michelle, 30 jaar oud en ik woon op steenworp afstand van de Ze-redactie in hartje centrum Amsterdam. Met de twee beste huisgenoten die ik mij kan wensen: Catootje en Marie, mijn grachtengordeldiertjes, oftewel de twee knapste poezen van de stad. Ik ben dol op mijn familie en vrienden, regelmatig in een bruine kroeg te vinden en zodra er oude disco uit de speakers schalt hang ik ongegeneerd ondersteboven aan de lampen. Maar echt. En dat ik daarmee de ongekroonde koningin van de guilty pleasures ben, vind ik he-le-maal prima. Sinds dit jaar ben ik ook trotse tante van twee nichtjes en alle clichés zijn waar: die van mij zijn namelijk echt het leukst. 

Met een van mijn nichtjes naar de markt

Met een van mijn nichtjes naar de markt
 
Mijn roomies

Dan over werk, want ik kom natuurlijk niet zomaar bij Ze verzeild. Daar zijn heel wat ongemakkelijke eerste dagen aan voorafgegaan. Acht jaar geleden rondde ik mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie af aan de Hogeschool van Amsterdam waarna mijn turbulente carrière van start ging. Zo begon ik ooit bij meisjesblad Tina en verhuisde daarna voor een jaar naar Madrid om bij Electronic Arts aan de slag te gaan. Ik kan je vertellen: in het Spaans zijn eerste dagen nóg erger: ik sprak niet eens de taal. Donde esta el koffieautomaat? Daarna werkte ik een aantal jaar als community manager bij Dorst & Lesser en de laatste twee jaar was ik fulltime op de redactie van VIVA te vinden. Dat zijn een heleboel eerste dagen, defecte bureaustoelen en koppen koffie verder. 

En nu is het tijd voor Ze.nl. Ik kan niet wachten om met dit topteam aan de slag te gaan (serieus, ik vind ze nu al lief) en er een fijne tijd van te maken bij Ze.nl. Ik hoop dat ik jullie van toffe artikelen kan blijven voorzien en daar zal ik jullie als trouwe lezers vast en zeker ook bij nodig hebben! Blijf dus vooral reageren, taggen, mailen, volgen, vragen en klagen: ik sta voor al jullie feedback open.

Voor nu ga ik even verder met mijn bureaustoelconflict. Oh ja, en het dertig-namen-dictee.

Tot snel!

Liefs,

Michelle

P.s. je kunt mij natuurlijk volgen op Instagram! Zie jullie daar :-)