Science says: we verkiezen een werk-BFF over een vette bonus

Werk & studie door Chiara

Naast werk- en sierpaarden, heb je ook sociale paarden op de werkvloer. Buiten de mensen die keihard in een hoekje werken van 9 tot 5 en hun kantoor slechts als plek zien om hun brood te verdienen, heb je ook mensen die hun werkvloer meer als tweede huis beschouwen.

Behoor jij tot de sociale werkpaarden (ahum, social unicorns!)? Dan houd jij ervan om af en toe gezellig te staan kletsen met collega’s, een hapje met ze te eten en jouw werkvrienden zelfs buiten kantoor te ontmoeten. Jij ziet het bedrijf waar je werkzaam bent niet alleen als verplichting, maar ook een beetje als jouw thuis.

Jij kunt niet begrijpen hoe sommige collega’s aan één stuk door hun deadlines proberen te halen. En om 5 uur meteen hun laptopje dichtklappen en straight away naar huis gaan. Stiekem ben je een beetje jaloers, jij zou namelijk ook weleens zoveel concentratie willen hebben! Jij en je work bestie kletsen vaak tussen het werken door! Maar maak je maar geen zorgen hoor. Veel onderzoeken bewijzen namelijk dat vriendschappen sluiten op de werkvloer goed is voor je gezondheid en leidt tot een fijne en gezellige ambiance op kantoor.

Nog meer smoesjes

Heb je nog meer smoesjes nodig om drankjes na werk te doen met jouw collega’s? Die hebben we klaarliggen voor je! Niet alleen the office wordt een stuk vrolijker, maar ook jijzelf schijnt gelukkiger te worden van het maken van nieuwe, goede vrienden. En daarnaast… Okay, dit is heel moeilijk te geloven, maar echt waar… Schijnen we blijer op werk te worden van vriendschappen dan 9500 euries per jaar bovenop ons salaris. We spenderen schijnbaar liever meer aan tijd met loved ones dan geld aan mooie spullen!

Work bestie

No way! Tja, friendships are more worth than money! Best logisch als jij je bedenkt dat je met een BFF op werk altijd iets hebt om naar uit te kijken wanneer het weekend voorbij is. Al ben jij ziek, zwak, misselijk en heb je echt geen zin om naar werk te gaan, jouw workbestie motiveert je automatisch om toch te komen. Jij wil toch geen roddeluurtje over de wat minder leuke collega’s (kuch) missen? Daarnaast begrijpt niemand jouw beter dan je mede social unicorn!

Wat zou jij liever hebben? Een beste op de werkvloer of een bonus?