De leukste alternatieven voor het zwarte cocktailjurkje

Fashion door Chiara

“Ik heb werkelijk niets in mijn kast hangen/ liggen”, is de grootste leugen waar iedere vrouw wel eens schuldig is geweest. Maar hoe erg onze kast ook uitpuilt, elke dag is the struggle even real. Want tussen al die bergen stof, ligt echt niets wat jij nu aan zou willen trekken, pfff…

En als dit al een major issue is voor een doodgewone kantoordag, dan is het natuurlijk al helemaal lastig om ons fashionable te kleden voor een speciale gelegenheid. Jij kan natuurlijk wel weer je never out of style little black dress onder het stof vandaan halen, maar stiekem ben je toe aan een andere look. De feestdagen worden niet voor niets FEESTdagen genoemd en laten deze vieringen  nu net een hele goede reden zijn om te shoppen! Maar voor jij door de rekken met jurkjes snuffelt, inspireren wij je graag met andere pieces voor een classy partylook. Jij bent het middelpunt tijdens de feestdagen met;

…. Een sexy suit a la Coco Chanel. Deze fabulous trendsetter heeft als geen ander bewezen dat suits niet alleen het mannelijke geslacht charmeren, maar ook onze vrouwelijke curves tot haar recht laten komen. Een classy blousje, shiny accessoires en high heels maken jouw partylook helemaal af!

… Je kunt natuurlijk ook kiezen om alleen de pantalon of het colbertje van het pak te dragen tijdens het feestje. Of je nu een simpele jeans draagt, een bijpassende rok of een simpel t-shirtje…Door één net item toe te voegen aan je outfit loop je er al snel deftig bij. Pretty pumps zijn ook bij deze look een ware must!

… Of je nu voor een jumpsuit of een playsuit (de korte versie) gaat, met this glamorous piece, steel jij gegarandeerd de show. Naar werk kun je jouw pakje aan met een stel sneakers eronder… Maar wanneer het tijd is om te feesten maken een riempje, sieraden en hakken jouw chique uiterlijk helemaal compleet. PS. Een jumpsuit maakt je optisch een paar centimeter langer.


Short, midi of maxi, dat maakt niet zoveel uit. Een stylish skirt is namelijk gangbaar voor elke gelegenheid! Het fijne aan een rok(je) is dat dit een goede basis vormt voor een mooie outfit. Een blouse, top of coltrui… Enkellaarsjes, overknees of stilettos… Blote benen, een panty met een leuk printje of kniekousen… Everything is possible!


…. Een broek met wijde pijpen (met een mooie nette stof) maken jouw benen niet alleen langer en slanker, maar staat ook nog eens hartstikke classy. En above that; je kunt this lovely item ook nog eens combineren met wat jij maar wil. Maar een fancy feestje betreedt jij natuurlijk wel in combinatie met een strakke top of een nette blouse en een chique jasje. Hakjes maken deze look totally af en zorgen er gegarandeerd voor dat jij er helemaal tussenuit springt.