Visitekaartjes ouderwets? Niet met deze tips!

Werk & studie door Fadak

Visitekaartjes ouderwets? Euh ja, misschien als het zo’n saai kaartje uit het jaar nul is wel. Het is logisch dat alles met een oubollige uitstraling zo niet van deze tijd is. Maar met een paar moderne details is het weer helemaal hip!

Een visitekaartje is niet alleen een handig middel om je relaties te onderhouden, maar het is ook een echte eyecatcher voor hoe jij je wilt presenteren naar je contacten toe. Je laat er direct mee zien in welke branche je werkt en wat je wilt uitstralen qua persoon en bedrijf. En je hoeft natuurlijk helemaal niet te wachten tot je met iemand in gesprek raakt voordat je je kaartje overhandigt. Je kunt ze tijdens een event op verschillende plekken neerleggen en geloof het of niet, maar als het echte eyecatchers zijn worden ze meegenomen!

Ben jij een beetje inspiratieloos over hoe je jouw visitekaartje eruit laat springen, lees dan verder voor de leukste en creatiefste ideeën;

#1. Creatief qua vorm

Een simpel kaartje is handig om te bewaren in je portemonnee, maar het verdwijnt standaard tussen de andere 20 kaartjes die je ooit tijdens een borrel hebt gekregen. Werk je bij een meubelzaak, maak je visitekaartjes dan in de vorm van verschillende meubels. Van een stoel tot aan een eettafel. Werk jij voor een magazine, maak er dan een mini tijdschriftje van. We kunnen je garanderen dat je kaartje dan niet zomaar tussen alle andere kaartjes verdwijnt en mensen zich zullen herinneren dat jouw pronkstukje er echt uit sprong.

#2. Visitekaartje met een functie

Kaasboer? Visitekaartjes kun je ook van een kleine kaasrasp maken. Mensen zullen deze niet zo snel weg gooien, omdat die echt te gebruiken is en hij dus nog jaren bewaard kan worden. Als fotograaf zou je bijvoorbeeld mini fotolijstjes kunnen maken, met daar al je gegevens op. Zo is er voor iedere branche iets functioneels te bedenken wat je kunt verwerken in visitekaartje. Van kapster tot aan dierenarts.

#3. Visitekaartje in de vorm van een onderzetter

Als we op onze bestelling wachten in een restaurant of café lezen we stiekem allemaal nog even de extra teksten op een menukaart of een onderzetter. Daarom is dit de ideale manier als jij je in de horeca- en evenementbranche bevindt om je visitekaartjes in de vorm van een onderzetter te ontwerpen.

#4. Visitekaartje met uitgesneden logo

Dit geeft je kaartje net meer diepte en het laat het wat meer opvallen. Vooral als je het logo eruit snijdt. Het is een mooie en simpele manier om je logo er meer uit te laten springen.

#5. DIY visitekaartjes

Deze soort visitekaartjes zijn vooral interessant voor een jongere en creatievere doelgroep. Visitekaartjes die je om kunt bouwen tot een mini huisje of een papieren poppetje, klinkt hartstikke leuk en creatief toch? Je kunt het zo gek niet bedenken, zolang het maar past bij je bedrijf.

Heb jij tijdens het lezen allemaal inspiratie opgedaan voor nieuwe visitekaartjes? Twijfel dan geen seconde en kijk snel op Flyerzone.nl!