Laura maakt plaats voor Janneke

Werk & studie door Redactie Ze.nl
Het lijkt wel gisteren: Madelon schreef dat ik niet moest vergeten te genieten, want het zou veel te snel voorbij gaan. Maar nu is - na twee maanden - alweer de tijd gekomen dat ik het stokje doorgeef aan? Janneke!

Laura neemt afscheid...
Wauw, wat een topvakantie! Want ja, eigenlijk was dit mijn zomervakantie. Toen ik de kans kreeg om stage te lopen bij Ze.nl, liet ik die natuurlijk niet schieten. En wat ben ik daar blij om. Iedere dag mocht ik naar hartelust schrijven, proeven van mijn latere beroep en ontdekte ik naast schrijven ook nog een liefde te hebben voor redigeren.
 
De eerste weken waren erg hectisch, maar een geweldige ervaring. Ik mocht namelijk meehelpen met de site voor te bereiden op de nieuwe lay-out. Het was geweldig om te zien dat deze succesvol online ging en ik mijn steentje daaraan had bijgedragen.
 
De twee weken dat ik Jets rol op mij mocht nemen - terwijl zij even tot rust kwam in Spanje - waren een ander hoogtepunt. Zo heb ik - met hulp van de andere redactriZes - ervaren hoe het is om hoofdredactriZe te zijn en wat daar allemaal bij komt kijken. Jeetje, wat gaat daar een hoop tijd en werk in zitten! Maar dat is het waard, want het geeft zo veel voldoening.
 
Natuurlijk heb ik ook veel artikelen geschreven. Zo kwam ik op het idee om de TopGear-invloeden van thuis te gebruiken als inspiratie voor de autogids voor dummies. Ik heb de nieuwste Harry Potter-film als één van de eersten mogen zien, leerde rosé proeven, ging terug in de tijd met Flippo?s en schreef ? als rasechte theeleut ? een artikel over thee. Tijdens mijn laatste drukke weken vond ik nog een gaatje om naar de boekverfilming One Day te gaan en ik kreeg de kans om Eefje de Visser te interviewen.
 
Nu is het tijd om afscheid te nemen (met een zelfgebakken cheesecake) van de redacties op de Keizersgracht. Vooral Jet ga ik erg missen: lieve Jet, bedankt voor een geweldige zomer en ervaring! Ze zeggen altijd dat time flies when you?re having fun. Dat ging zeker op voor mijn tijd bij jouw website.
 
Met een trots gevoel ga ik vandaag weg. Van een student die amper naar college hoeft tot ? zoals ik het ervaren heb ? bijna volwaardig redactriZe: dat is niet niks. Wat ik hierna ga doen? Eerst mijn studie afmaken, een master volgen en dan kan ik losgelaten worden in het werkveld, misschien wel als eindredactrice. En natuurlijk mijn grote droom om ooit een boek te schrijven waarmaken...
 
Vanaf maandag neemt Janneke het stokje van mij over. Ze heeft er ontzettend veel zin in en staat te trappelen om nieuwe uitdagingen met beide handen aan te pakken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen, want ze volgt Madelon en mij op in het rijtje perfectionisten. Janneke, geniet van je stage bij Ze.nl en haal alles eruit wat erin zit!

...en we verwelkomen Janneke!
Wat jammer dat Laura ons alweer gaat verlaten. Heel tof dat ze de hele zomer voor Ze.nl heeft geschreven. Nu is het mijn beurt en wat kijk ik ernaar uit! Mijn naam is Janneke en ik ben een vrolijke, perfectionistische en levensgenietende studente.
 
Ik kom uit een klein (lees: weinig te beleven) dorpje genaamd Zeewolde. In het weekend ben ik hier nog te vinden maar doordeweeks geniet ik van het leven in Utrecht. Daar studeer ik Bedrijfscommunicatie. Mijn mooie stulpje ligt slechts op een paar minuten afstand van de school. Ideaal, want één van mijn favoriete bezigheden is uitslapen. Als ik niet in mijn bed lig, dan houd ik mij graag bezig met winkelen, vriendinnen en stappen. Origineel hè? 
 
Tot slot natuurlijk mijn passie voor schrijven. Ik kan niet zeggen dat ik van kleins af aan al aan het pennen was. Mijn droom was namelijk musicalster worden. Al gauw bleek dit niets te worden, want zingen kan ik niet.
 
Sinds een aantal jaar ben ik er van overtuigd dat ik mijn geld wil gaan verdienen met schrijven. Een eigen tijdschrift als ?Janneke? zie ik natuurlijk wel zitten. Maar hé, dat zien we tegen die tijd wel. Nu ga ik in ieder geval volop genieten van mijn tijd bij Ze.nl en ik geloof dat dit vijf fantastische maanden gaan worden vol uitdagingen en leermomenten.
 
En ja, daar kom ik zelfs heel vroeg mijn bed voor uit?