Bye Madelon, hi Laura!

Werk & studie door Redactie Ze.nl
Na meer dan vijf maanden schrijven, lachen en gezelligheid gaat het doek dan nu echt vallen. Met een klein beetje weemoed en herinneringen aan een geweldige tijd op de redactie van Ze.nl, geef ik het stokje door aan Laura.

Bye Madelon...
Het moment dat ik kwam solliciteren bij Ze.nl weet ik nog als de dag van gisteren. Als een zenuwachtig, bang muisje liep ik ? door de regen ? naar het prachtige pand aan de Keizersgracht. En met iedere stap die ik dichterbij kwam, voelde ik mijn zenuwen groeien. Ik zou zometeen hét pand binnenstappen waar grote websites als Girlscene, Fashionscene en natuurlijk Ze.nl huis houden. Maar die zenuwen waren al snel verdwenen toen ik eenmaal met Jet in gesprek was.
 
En nu, meer dan vijf maanden later, ben ik alweer bezig aan mijn laatste dag. Met Jet heb ik het alleen maar onwijs gezellig gehad (waarom was ik ook alweer zo zenuwachtig?) en met de andere meiden op kantoor ben ik ook echt vriendinnetjes geworden. Maar buiten dat is er natuurlijk ook hard gewerkt ? die 9 die Jet me gegeven heeft kwam er niet zomaar! En wat heb ik leuke dingen gedaan. Naast de inspraak die ik had op ?het vernieuwde Ze.nl? zal ik de volgende dingen niet snel vergeten: De Toppers in Concert, het interview met Ben Saunders, de voorstelling Burn the Floor, de perspresentatie van Gooische Vrouwen, het bezoekje aan het Holland Casino, het concert van Jeroen van der Boom, de lancering van Marlies Dekkers voor Magnum, het uittesten van slippertjes, parfum en make-up, de H&M-perspresentaties en natuurlijk de Nivea Supperclub Cruise!
 

 
Ik heb echt onwijs gave dingen meegemaakt, veel geleerd en kijk dan ook met een glimlach van oor tot oor terug op mijn tijd bij Ze.nl. En hoewel ik zo goed als afgestudeerd ben en tóch nog steeds niet echt weet wat ik wil (ga ik bij tv werken? Ga ik schrijven? Reizen? Verder studeren? Nog weer wat anders?), weet ik dankzij mijn stage wel dat een functie als eindredactrice mij helemaal het einde lijkt. Maar voordat ik naar mijn droombaan op zoek ga, ga ik vanaf november eerst Australië even verkennen ? waarover jullie tegen die tijd zeker meer zullen lezen!
 
Voor nu geef ik het stokje door aan Laura die ? gelukkig ? hartstikke enthousiast is om te beginnen. Aangezien ze net zo?n rasperfectionist is als ik, weet ik dat ik de site bij haar, Jet, Betty, Donna en Esther in goede handen achterlaat. Maar toch vind ik het ontzettend jammer en zal ik vanavond, na mijn afscheidsetentje, waarschijnlijk wel een traantje weg moeten pinken.
 
Lieve Jet, dankjewel voor de geweldige tijd en de kansen die je me hebt gegeven. Ik heb écht een toptijd gehad! Lieve leZeressen, bedankt voor alle leuke reacties en alle hulp. En natuurlijk: lieve Laura, veel succes en plezier tijdens je stage, de komende twee maanden. Vergeet er niet van te genieten - het gaat veel te snel voorbij!
 
 
...hi Laura!
Madelon hoopte dat ze onmisbaar zou worden op de redactie, en dat is haar gelukt. Toch moet ze het stokje doorgeven, en ik ben de gelukkige! Mijn naam is Laura, en ik ben een ambitieuze, inderdaad perfectionistische en bovenal een enthousiaste studente.
 
 Al zo lang als ik mij kan herinneren, heb ik twee passies: schrijven en dansen. Na wat omwegen (lees: ik studeerde eerst Oefentherapie Cesar) ben ik erachter gekomen dat ik van schrijven mijn beroep wil maken. De droom om een boek te schrijven heb ik al mijn leven lang, maar ik kwam er pas anderhalf jaar geleden achter dat ik mijn geld wil verdienen met dat waar ik gelukkig van word: schrijven op een redactie.
 
  
Ik studeer nu Engelse taal en cultuur, een studie die op het eerste gezicht totaal niet relevant lijkt. Mijn stage is dus ook puur voor mezelf, en niet voor mijn studie. Komend jaar ga ik wel een aantal schrijfvakken volgen en ik heb het plan om een master te doen waarmee ik aan het werk kan op een redactie. Of dit web of print gaat worden, weet ik nog niet.
 
Naast schrijven ben ik gek op dansen, Paperblanks, verslind ik boeken en zou ik in de Waterstones, die hier vlakbij zit, kunnen wonen. Dat doe ik echter niet, want ik ben woonachtig in hartje Amersfoort samen met mijn vriend, de kat en mijn olijfboompje - de enige plant die ik in leven heb kunnen houden. Ik heb geen groene vingers, maar kan daarentegen wel lekker koken.

Het is hartstikke gezellig op de redactie hier en ik zie er nu al tegenop om over twee maanden weer weg te gaan. Dit is nu al de beste zomer ooit!