Waarom thuiswerken niet altijd even goed uitpakt

Werk & studie door Chiara
Of je nu een vroege vogel bent, het meeste aan jou hebt in de middag of jij het beste werk levert midden in de nacht. Of je nu op kantoor, een terrasje of vanuit bed aan het werk bent.. Dat maakt tegenwoordig allemaal niet meer uit!

Lang leve het flexwerken! Zolang jij je aan jouw deadlines houdt, zal niemand wat op te merken hebben aan het feit dat jij in het zonnetje of in je favoriete cafeetje die ene opdracht aan het afmaken bent. Ook zelfstandige ondernemers zijn bekend met de vrijheid om hun taken zelf in te plannen. En wat is er nu fijner dan lekker vanuit je eigen bank, bed of bureau werken, terwijl jouw avond eten op het vuur staat? Even de stofzuiger door de woonkamer halen in jouw ‘pauze’ of de vaatwasser uitruimen? Ha dat scheelt vanavond weer! Ook komt er geen reistijd aan te pas, wat weer goed is voor het milieu en je portemonnee. Ja, het lijkt erop dat technologie het leven een stuk makkelijker en aangenamer maakt. Maar thuiswerken is niet altijd rozengeur en maneschijn. Werk jij vaak vanuit jouw eigen stekkie? Dan herken je deze nadelen als geen ander!
 
 
… Alles is afleiding voor jou, je concentratie is ver te zoeken. Je kunt echt niet werken zolang die afwas nog op het aanrecht staat, en oh.. Is dat ‘Say yes to the dress’? Die aflevering MOET jij zien! 
 
… Jouw huisdier(en), partner, kindje(s) of huisgenoot(jes) eisen ineens al je aandacht op. Pfff, moet dat echt nu?!

... Die powernap duurde iets langer dat je had gepland. Bedankt he snooze-functie! 

 
… Men gaat er van uit dat jij een dagje vrij bent en nodigen zichzelf massaal uit voor een kopje thee. 
 
… Jouw Wifi-verbinding thuis is lang niet zo snel als die op jouw werkplek, zucht… 
 
… Je bent veel sneller geneigd om ‘eventjes’ op Facebook of andere sociale mediakanalen rond te neuzen. Een telefoontje opnemen kan ook geen kwaad nu er niemand over je schouder mee kijkt. Oh en hallo Netflix! 
 

… Als jij ergens niet uit komt kun je niet even snel naar een collega toelopen om advies te vragen. 
 
… Ook lunch je vaak alleen en mis je alle werkvloer gossips. Wat?! Is Sanne al drie weken geleden bevallen?! Oeps… 
 
… Onbeperkt gratis koffie, thee en limonade zit er niet meer in voor jou. Ook wanneer er iemand jarig is kun jij niet meer smullen van de heerlijke traktaties. 
 
… Overleg moet strakker worden ingepland of via die slechte Skype-verbinding.
 
… Je bent en voelt je minder betrokken bij de organisatie. 

Misschien moet jij je gezicht toch maar wat vaker laten zien op je werk. Is dit echt een ver en daarom duur grapje? De bibliotheek is ook een stille en rustige plek voor je volle concentratie. 

 
Werk jij liever vanuit huis of ga je liever naar kantoor?