Interview: Lieke van Lexmond

Media door Charlotte_B

Amsterdam is inmiddels wel wat gewend als het gaat om drukte die de vele boten brengen, maar afgelopen zaterdag keek menig voorbijganger toch even raar op. De Etos Strandboot, compleet met zand, helmgras en strandkussens voer door de grachten en verraste vrouwelijke voorbijgangers met een setje zonnige zomerbandjes. Actrice en presentatrice Lieke van Lexmond gaf vrouwelijk Amsterdam, als gezicht van de Etos Zomerbandjes-actie, tips voor een ultieme zomerlook.

Meteen maakten we even van de gelegenheid gebruik om Lieke de oren van het hoofd te vragen over haar perfecte zomer. Want met haar baantjes als presentatrice van The Ultimate Dance Battle, huizenexpert in TV Makelaar, presentatrice van de backstage show van X-Factor én haar rol als Charlie in Goede Tijden, Slechte Tijden, zijn het op dit moment zeker goede tijden voor Lieke... Maar: ze kijkt ook uit naar haar vakantie. “Ik ben toch wel heel erg gek op de zon!”


Vakantieplannen
Moe, maar voldaan heeft Lieke deze zomer vijf weken in haar agenda vrijgehouden. Hoewel de planning nog niet volledig rond is, weet Lieke zeker dat het met haar vakantie wel goed komt. “Normaal gesproken weet ik het altijd heel goed, maar dit jaar heb ik door de drukte nog geen tijd gehad om me in mijn vakantie te verdiepen. Misschien ga ik een roadtrip maken voor Amerika, naar Los Angeles en San Fransisco bijvoorbeeld, daar ben ik nog nooit geweest.”

Lieke combineert haar actieve roadtrip het liefst met een relaxed weekje op het strand. “Bikini aan, en voor de rest alleen een mooie sarong. Lekker de hele dag daarin rondlopen... Heerlijk!”

De overige tijd die Lieke vrij heeft, vult ze met bezoekjes aan onze eigen stranden. Regelmatig ploft ze neer op een strandbedje in Zandvoort, Bergen en Wijk aan Zee. “En, niet te vergeten, ik heb een heerlijk huis hier in Amsterdam, met dakterras. Daar kan ik heel erg van genieten!”, lacht ze. “Nederland is heel leuk als het mooi weer is, eigenlijk hoef je dan helemaal niet weg.”

Zwoele zomeravonden
Op de vraag wat de zomer met Lieke doet, antwoordt ze dat ze kan genieten van de lange dagen. “Je hebt veel meer tijd om dingen te doen, de tijd gaat normaal gesproken zó snel”, zegt ze. “In de zomer kan ik de mensen die me dierbaar zijn wat vaker zien. Ik zie ze door de drukte eigenlijk veel te weinig.” Volgens Lieke is het de truc om activiteiten en werkzaamheden goed te combineren. “Zoals nu: mijn broer is mee op de boot!” Een brede lach verschijnt op haar gezicht. “Ik heb het geluk dat mijn vrienden heel flexibel zijn. ’s Avonds laat aanbellen voor een theetje kan altijd. Zeker in de zomer!”


Sexy zomersteden
Voor Lieke staat een weekendje weg zeker nog op de planning: “Misschien naar Rome, of Barcelona. Lekker aan het strand.” Maar als Lieke één stad moet noemen die haar favoriet is, zegt ze Londen. “Misschien niet per se in de zomer, maar het is een klein beetje als New York. Dicht bij huis, waanzinnig om te shoppen, geweldig om uit eten te gaan en Londen heeft bovendien ontzettend leuke clubs. Het is gewoon écht een sexy stad!”

"Bandje erin en gáán”
Liekes stijl voor de zomer is vrij simpel. “Kleding moet voor mij altijd lekker zitten, zeker in de zomer. Niet te veel gedoe, een t-shirt met een shortje”, zegt ze. “Het mag best een beetje relaxed zijn.” Ook na een dagje strand houdt Lieke haar outfit makkelijk. “Lekker douchen, mezelf in de crème zetten, een zomers jurkje en slippertjes aan... Heerlijk.”

Als gezicht van de nieuwe Etos-campagne combineert Lieke haar look tegenwoordig met de nieuwste zomerbandjes die de winkelketen heeft gelanceerd. “Je kan ze in je haar dragen, en als armbandje”, zegt Lieke, terwijl ze de bandjes laat zien. “Je krijgt er één bij iedere tien euro die je besteedt. Door de zon en het zoute water kunnen ze wat doffer worden, maar ik vind dat wel wat hebben.”


Back to work
Na haar welverdiende vakantie gaat Lieke zoals vanouds weer aan de slag. GTST gaat natuurlijk gewoon door, maar verder is het afwachten. “TV-Makelaar stopt voorlopig, maar eigenlijk vind ik dat wel prima. Als ik eerlijk ben ligt mijn hart toch meer bij programma’s als X-Factor en The Ultimate Dance Battle”, vertelt Lieke. “Ik merk dat ik live gewoon het allerleukst vindt. Iedereen staat op scherp en het moet op dat moment gewoon gebeuren. Dat is echt gaaf om te doen.”

Overladen met zomerbandjes stap ik de Etos Strandboot af. Met mijn gezicht in de zon en de samba nog in mijn hoofd, loop ik de grachten over. Het geluid van het kabbelende water en de rinkelende belletjes van de zomerbandjes geven me het ultieme zomergevoel... Laat die zomer maar komen: ik ben er klaar voor!