Lifestyle / Media
Media

CD: Ben Saunders

Ben Saunders legde, tijdens de liveshows van The Voice of Holland, de lat voor zichzelf ontzettend hoog. Al vanaf liveshow één (zo niet, eerder) was de volgetatoeëerde zanger de gedoodverfde winnaar en de verwachtingen van zijn debuutalbum waren dan ook hooggespannen.

En eerlijk: Ben maakt deze verwachtingen waar. You Thought You Knew Me by Now is een prachtig album met stuk voor stuk goede nummers. De zanger ziet er misschien ruig uit, maar zingt met een dijk van een stem als een ervaren soulzanger.

 


De cd is gewoonweg heerlijk om op de achtergrond aan te hebben staan, of tijdens een lange rit in de auto. Fijne, relaxte muziek met lekker mee te zingen teksten en een heerlijke flow. Mijn favorieten op het album: Dry Your Eyes (goede keuze voor een tweede single), Heartstrings, So Long en Bens prachtige vertolking van When a Man Loves a Woman. Ook past de cd qua design helemaal in de sfeer van de muziek: sepia-achtige foto?s, genomen in een theater met een ouderwetse uitstraling. Erg mooi!

Of The Voice of Holland zijn winnaar daadwerkelijk beter begeleidde dan talentenjachten als Idols en X-Factor, valt te betwisten. Sommige liedjes op het album (zoals Smoking Gun, All Over, Two Hearts en 23rd of Loneliness) klinken namelijk wel erg voorgeproduceerd. Ik vraag me af of Ben, zijn stem en zijn zangkunsten voor de volle honderd procent bij deze nummers passen. Het harde, dat ?ruige? randje waarmee Ben tijdens The Voice of Holland het publiek verleidde, is er hierdoor een beetje af. Maar op de vraag of dat erg is, zeg ik nee. You Thought You Knew Me by Now is namelijk écht een fijn album, met liedjes in de categorie Alain Clark en Waylon, maar dan beter.

Kortom: Met You Thought You Knew Me by Now zet Ben zichzelf definitief op de kaart in de Nederlandse muziekbusiness. Het is een steengoed album, maar bij een tweede (dat er ongetwijfeld gaat komen) horen we liever iets meer van Ben zelf. Het mag allemaal nét iets ruiger en iets minder mainstream. Toch zijn de liedjes en zijn stem werkelijk heerlijk om naar te luisteren. Good job, Ben!

You Thought You Knew Me by Now
Ben Saunders
EAN: 8717774663028
Prijs: ?14,99