Interview: Adlicious

Media door Anneke
Het gaat heel erg goed met Adlicious. Nadat de Rotterdamse groep dit jaar tweede werd bij X Factor zijn ze als een speer aan het werk gegaan: optredens, tv-shows, verschillende singles en een aankomend album. Ze.nl sprak met hen!

Hoog tijd voor een onderonsje met Jordy van Toornburg, Laise Sanches en Shirley Spoor in hun woonplaats Rotterdam.
 
Hoe is het jullie vergaan sinds X Factor?
Laise: "We hebben beslist niet stilgezeten. Vanaf de finale van X Factor hebben we door heel 't land opgetreden. En zelfs in het buitenland, want we gaan deze week voor concerten naar Polen. We hebben nog weinig rust in ons leven haha!"
Jordy: "We houden ervan om hard te werken. Als je meedoet aan zo?n talentenjacht zijn alle blikken op je gericht. Die aandacht moet je ook na het programma vasthouden door overal je gezicht te laten zien."
 

Zat er ook een keerzijde aan jullie deelname aan het programma?
Laise: "Eigenlijk niet zo veel. Voor ons was het een groot leerproces. We wisten gewoon dat alles ons alleen maar ten goede zou komen. Daarom zijn we er gewoon helemaal voor gegaan."
Shirley: "Ik vond het wel moeilijk dat de pers op een gegeven moment op mijn relatie met Peike (ook X Factor-kandidaat red.) dook. Onze relatie leek soms zelfs belangrijker dan Adlicious. Soms wilden de media een interview met ons als voorwaarde dat Peike er ook bij kwam. Dat was niet altijd even leuk."
Jordy: "Gelukkig heeft jullie relatie al die media-aandacht overleefd en zijn jullie nog steeds bij elkaar. Het is erg fijn dat we met z?n drietjes zijn. We zijn er altijd voor elkaar en steunen elkaar door dik en dun."


Jullie hebben inmiddels twee singles uit. Wanneer komt het album?
Shirley: "Ja, dat zijn Maniac en Flavour. Dat laatste nummer hebben we ook zelf geschreven. We zijn momenteel druk met het schrijven van nummers voor ons aanstaande album. Waarschijnlijk verschijnt dat volgend jaar."
Jordy: "Als je groots wilt doorbreken, is het belangrijk dat je ook eigen nummers schrijft."
 
Klopt het dat jullie ook aan X Factor UK hebben meegedaan?
Laise: "Ja, dat was tijdens het zevende seizoen van het programma. We kwamen zelfs bij de laatste vijftig. En geloof me, dat is een heel mooie prestatie want in de UK doen er veel meer kandidaten mee dan hier. Om ons X Factor-seizoen af te sluiten besloten we ook mee te doen aan het vierde seizoen in Nederland."
Jordy: "In Engeland hebben we heel veel ervaring opgedaan. Toen we hier aan het programma meededen wisten we al goed hoe het werkte allemaal." 
 
Jullie gaan altijd heel apart gekleed. Wat is hiervoor de reden?
Shirley: "We vinden het heel belangrijk om er bijzonder uit te zien. Soms gaan we daarmee net ?over de schreef?, omdat we het belangrijk vinden om op te vallen. Mooie, opvallende kleding maakt deel uit van onze act."
Laise: "Het is gewoon fantastisch om voor een publiek te staan. Daarom willen we er ook mooi uitzien. Je krijgt een grote dosis energie van het publiek en die wil je dan alleen maar teruggeven."
 
Waar dromen jullie nog van?
Jordy: "Behalve in Nederland willen we ook graag internationaal doorbreken. Dat gebeurt nu al, want we zijn al bekend in België en gaan binnenkort naar Polen. Misschien gaan we binnenkort ook wel naar Azië, dat zou geweldig zijn."
Laise: "En daar houdt het natuurlijk niet op. Japan, Noord- en Zuid-Amerika... We dromen ervan. Maar eerst gaan we keihard werken, want je komt niet zomaar aan de top. Maar toch zijn we al een heel eind gekomen."
Shirley: "En daar zijn we natuurlijk al heel erg trots op!"

Wat vind jij van de muziek en de stijl van Adlicious?