Lifestyle / Media
Media

Rianne Verwoert - Exit liefdesverdriet

Het verhaal
De alweer vijfde ‘chicklit’ van Rianne Verwoert begint als een sprookje. Annabel heeft het helemaal voor elkaar. Een knappe man, met wie ze samen een goedlopend architectenbureau runt en in een prachtige villa woont. Ze heeft ook nog eens twee schatten van vriendinnen, wat wil een mens nog meer? Maar dan wordt alles anders, als Annabel haar man Dirk betrapt met zijn secretaresse. Uit woede en verdriet begint Annabel meteen aan haar strijd om Dirk het leven zuur te maken. Ze verknipt zijn maatpakken en zet zijn sportwagen op Marktplaats. Annabels vriendinnen zijn er echter van overtuigd dat wraak niets oplost. En dus bedenken ze een ander plan om Annabel over haar liefdesverdriet heen te helpen. Spontaan ontstaat er een negendagenplan, waardoor Annabel negen dagen achter elkaar de meest bijzondere opdrachten krijgt! Parachutespringen, kilo’s chocola eten, speeddaten, een groot feest organiseren… het staat allemaal op het lijstje. Hiermee moet het liefdesverdriet van Annabel wel als sneeuw voor de zon verdwijnen. En misschien komt er dan ook wel ruimte voor een nieuwe liefde - hoe hard Annabel ook roept dat ze nóóit meer een man wil!

En?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal gesproken liever met een spannende thriller op de bank kruip, maar een gezellige ‘chicklit’ op zijn tijd kan natuurlijk nooit kwaad. En dus begin ik vol enthousiasme en positieve verwachtingen aan Exit liefdesverdriet. En ik zit al snel helemaal in het verhaal. De karakters zijn herkenbaar; we hebben toch allemaal wel een vriendin met een ‘fout vriendje’ of een vriendin met relatietwijfels? De acties die ondernomen worden binnen het negendagenplan zijn misschien in sommige gevallen wel een beetje vergezocht (speeddaten als je net één week vrijgezel bent?) en cliché (heel veel chocola eten). Maar dit negendagenplan zorgt wel voor grappige en hilarische momenten en dat leest lekker.

Vriendschap
Behalve over hilarische situaties gaat dit boek ook over liefde en vriendschap. De vriendinnen staan - wanneer nodig - voor elkaar klaar, in goede en slechte tijden en dat is leuk om te lezen. Ook leest het boek gemakkelijk weg, zoals het een echte ‘chicklit’ betaamt. Rianne Verwoert is wat mij betreft een goede chicklit-schrijfster en ik denk dat we nog veel leuke boeken van haar kunnen verwachten. Dus heb jij (een vriendin met) liefdesverdriet en kan je wel wat inspiratie gebruiken om hier overheen te komen, dan biedt dit boek genoeg inspiratie!

Meer weten over de schrijfster? Kijk dan op www.rianneverwoert.nl!

Exit liefdesverdriet
Rianne Verwoert
ISBN: 9059775732
Prijs: 11,95
Uitgeverij: VCL/West-Friesland