Verliefd op een bedrieger

Media door Roosmarijn
Het klinkt misschien als een slechte film, maar dit overkwam Annemieke Linders toch echt. Via een datingsite leerde ze Arnoud kennen, een charmante zakenman die werkte in de wereld van de zeiljachten en de jetset. Annemieke viel als een blok voor hem en verloor haar hart. Maar haar geluk en hoop voor de toekomst ging in rook op toen ze erachter kwam dat deze man een berekende manipulator was. Eerst wilde ze het niet geloven, maar uiteindelijk besefte Annemieke dat ze zich niet langer voor de leugens van Arnoud kon afsluiten. Hoewel ze erg aangeslagen was, liet ze zich niet uit het veld slaan en ging ze op onderzoek uit.

Annemieke liet haar verhaal vastleggen in het boek Bedrogen, waarin pijnlijk duidelijk wordt dat zij niet de enige was. Arnoud heeft meerdere vrouwen ingepalmd met zijn mooie verhalen en charme. Ze.nl sprak exclusief met Annemieke die haar verhaal met de wereld wil delen voor haarzelf en voor al die vrouwen die bedonderd werden en achterbleven met pijn, verdriet en schade.

"Ik leerde Arnoud kennen via een datingsite. We hebben eerst anderhalve maand met elkaar gemaild, gesmst en gebeld voordat we voor het eerst in het echt afspraken. Arnoud deed zich voor als een heel lieve, zorgzame en charmante man. We maakten de afspraak om elkaar te ontmoeten in een pretpark, omdat dat een open, vrij neutrale plek is, waar ook veel andere mensen waren. Op het moment dat ik hem zag was ik niet zo onder de indruk. Sterker nog: ik had zoiets van: oh, laat maar. Hij was erg netjes gekleed, alsof hij op de thee ging in het Buckingham Palace. Maar toen we eenmaal aan de praat raakten, herkende ik de man uit de mails en de gesprekken weer terug. Hij vertelde me over zijn werk en ik vond het geweldig. Ik kom zelf uit de horeca en toen ik hoorde van hem dat hij een varend vijf sterren-hotel bezat, was ik in de wolken." Meer afspraakjes volgen en langzaam aan bloeide er iets op tussen Annemieke en Arnoud. "Ongeveer twee weken na onze ontmoeting kregen we echt een relatie."

Alles leek ontzettend goed te gaan en Annemieke was gelukkig. Ze stopte met haar baan in de horeca en ging werken voor het bedrijf van Arnoud.  Met haar horeca- en restaurantkennis en haar taalkennis kon ze een hoop zaken binnen het bedrijf regelen. Annemieke zette zich voor 100% in voor de zaak. Maar aan dat onbekommerde leventje kwam een einde, toen Annemiekes schoonzusje Diana haar opbelde met de mededeling dat de man waarop zij verliefd was, niet de man was die hij zei dat hij was. Ze had een apart gevoel bij hem en had een uitzending op tv gezien waarin eerdere slachtoffers van Arnoud aan het woord kwamen. "Ik kon het niet geloven. Ik wilde het niet geloven. Maar ik kon geen reden bedenken waarom zij zomaar zoiets zou zeggen. Totdat ik na haar telefoontje achter de computer kroop en informatie begon te zoeken op internet. De beschrijvingen, de verhalen van andere vrouwen die lijken op dat van mij. Daarna raakte ik in paniek. Ik dacht help, wat nu? In een opwelling heb ik de fiets gepakt en ben ik naar het politiebureau gefietst, waar ik mijn verhaal heb gedaan."

De politie was niet zo onder de indruk van haar verhaal en Annemieke besloot hem zelf te confronteren. "Maar eerst wilde ik wat persoonlijke dingen regelen. Zo had ik een leaseauto van de zaak, mijn eigen auto wilde Arnoud verkopen, dus die wilde ik eerst terughebben. En ik moest zeker weten dat de eigendomspapieren van mijn huis nog steeds lagen waar ze moesten liggen. Pas daarna wilde ik hem ermee confronteren in een omgeving waar we niet alleen zouden zijn. Ik had op dat moment geen flauw idee hoe hij zou gaan reageren en dat bezorgde mij een gevoel van angst. Ik heb hem uiteindelijk aan de telefoon geconfronteerd met de leugens. Hij reageerde heel zielig en hij ontkende natuurlijk glashard. Totdat ik hem vertelde dat ik alle verhalen op internet had gelezen. Hij beweerde dat het allemaal een groot misverstand was."

Arnoud probeerde haar te paaien en de leugens uit haar hoofd te praten. "Totdat hij de eerste brief van mijn advocaat kreeg, waarna hij de benen nam. Ik heb hem daarna nooit meer gezien. Hij is gewoon verdwenen. Er volgde een rechtelijke procedure, die ik heb gewonnen. Maar tot op de dag van vandaag heb ik nog geen cent ontvangen. De paar rekeningnummers die hij had, kon geen beslag op worden gelegd."

Annemieke heeft onnoemelijk veel schade opgelopen aan alle ellende. Niet alleen financieel, omdat ze nooit iets zag van het salaris wat haar was beloofd, maar vooral emotioneel. "Ik heb hierdoor een groot gebrek aan vertrouwen. Voorlopig houd ik mannen op afstand, ik kan ze (nog) niet in mijn leven laten." Arnoud heeft nooit zijn excuses aangeboden aan Annemieke.

Lees het volledige verhaal in het boek Bedrogen.