CD: Seal - 6: Commitment

Media door Marlies

Seal was jaren geleden al een icoon op het gebied van popmuziek. Hij was een vrouwenmagneet, ondanks de littekens in zijn gezicht die hij kreeg door een ziekte tijdens zijn jeugd. Inmiddels kennen we hem voornamelijk als de man van het Duitse topmodel Heidi Klum. Ze trouwden in 2005 en kregen samen drie kinderen. Maar Seal is behalve 'man van' en vader, nog steeds heel muzikaal en bewijst dat opnieuw met zijn nieuwe album 6: Commitment.
 
Echtgenoot, familieman en bovenal muzikant
Het is inmiddels het zesde studioalbum van de zanger met de fluwelen stem. Voor dit studioalbum heeft hij opnieuw samengewerkt met de befaamde David Foster, die in 2008 ook het succesvolle album Soul heeft geproduceerd. En een 'commitment' is hij aangegaan: niet alleen als echtgenoot en familieman, maar ook aan zijn fans. Hij wil met dit album bewijzen dat hij blijft knallen als muzikant.
 
Nou ja, knallen? Ik hoor vooral liefdesliedjes terug. En hoe mooi ze ook klinken, ik word er op den duur wel een beetje misselijk van. Seal weet hoogstwaarschijnlijk dat hij met zijn ballads à la Kiss From a Rose het beste scoort. Maar een ballad komt vaak juist tot zijn recht wanneer er een stevig uptempo-nummer tegenover staat. En dat ontbreekt een beetje bij dit album. Jammer. Nu kan het op den duur wat gaan vervelen.
 
Romantiek en cd-wisselaars
Maar het is absoluut geen totale afknapper. Want uiteindelijk zijn de ballads toch heerlijk om te luisteren. Zeker op de achtergrond. Een prima album tijdens een romantische avond met je lief. Maar dan moet die avond niet langer dan een uur duren. Of je moet een cd-wisselaar hebben.

6: Commitment
Seal
EAN: 0093624964391
Prijs: 16,99