CD: Susan Boyle - The Gift

Media door Sanne_H
Voor The Gift werkte de Schotse Susan Boyle opnieuw samen met producer Steve Mac. Waar album nummer één, I Dreamed A Dream, nog één eigen nummer van de zangeres kende, bevat dit nieuwe album alleen maar covers. Als ik de songlist bekijk, herken ik meteen klassieke kersnummers als The First Noël en O Holy Night. En al ben ik nog niet echt in de kerststemming, toch ga ik er eens lekker voor zitten. Lichten gedoofd, kaarsje aan, wijntje erbij... Let the music play!

Eerlijk is eerlijk: de liedjes liggen meteen lekker in het gehoor. Je kunt het niet ontkennen: Susan heeft een stem als een nachtegaal! Met de bekende liedjes neurie ik vanzelf mee. En al is het prachtige nummer van Leonard Cohen, Hallelujah, al tientallen keren gecoverd door verschillende artiesten, de versie van Susan is toch wel erg mooi. Daarnaast zijn er enkele bekende kerstnummers die door Susan een eigentijdse twist gekregen hebben: Don't Dream It's Over en Perfect Day. Ze heeft hier echt haar eigen swung aangegeven en dat bevalt me wel. Het tempo van de meeste nummers is echter wel wat laag. Het is geen cd waarbij de voetjes van de vloer gaan, maar voor een diner of avondje op de bank is deze muziek zeer geschikt voor op de achtergrond.

Ik kan niet ontkennen dat dit tweede album van Susan Boyle toch echt wel een commercieel tintje heeft. Een album vol covers is naar mijn idee wel heel gemakkelijk op te nemen. Een paar eigen, nieuwe nummers waren wel op zijn plek geweest. Het enige echt verassende nummer op de cd vond ik het duet met de Amerikaanse Amber Stassi. Dit jonge talent won deze zomer de wedstrijd waarin Susan Boyle zelf op zoek ging naar nieuw talent. Hun duet Do You Hear What I Hear? bezorgt me kippenvel en is dan ook het eerste nummer dat ik met veel plezier een tweede keer opzet.

Maar ondanks het hoge commerciële gehalte ligt de cd heerlijk in het gehoor. Perfect geschikt voor een romantische kerstavond, met knetterend haardvuur en een dik pak sneeuw voor de deur. Ik verwacht dan ook dat menige vrouw dit cadeautje onder de kerstboom vindt. Maar of de cd zo'n overweldigend succes gaat worden als haar debuutalbum vraag ik me af. Daar werden in zes weken tijd maar liefst negen miljoen exemplaren van verkocht. Maar Susan heeft nog even de tijd... Kerst is pas over een aantal weken.

The Gift
Susan Boyle
EAN: 0886977207723
Prijs: 12,99