Kledingruilparty met vriendinnen!

Mode & trends door Marcella

De feestdagen komen in zicht en als vrouw zijnde rijst langzaam de belangrijke vraag: in welke party outfit jij deze dagen zal gaan vieren. Je wilt graag een mooie outfit voor tijdens het kerstdiner. En oh ja, natuurlijk ook voor die knallende nieuwjaarsparty. Je kunt natuurlijk weer de stad in gaan en een veel te dure partydress kopen die je waarschijnlijk weer slechts één keer aandoet. Of... je neemt eens een kijkje in de kledingkast van je vriendin die er altijd zo leuk uitziet! Want is het niet zonde dat dat ene geweldige jurkje in de kledingkast van iemand anders weg ligt te stoffen, terwijl jij er dolgelukkig mee zou zijn? Dat vindt Swop 'n Fit nou ook!

Swop 'n Fit organiseert jaarlijks verschillende evenementen die geheel in het teken staan van het ruilen van kleding. Afgelopen jaar hebben diverse events plaatsgevonden en hebben vele kledingitems een nieuw baasje gekregen, die dolblij zijn met hun 'nieuwe' aanwinst. Maar naast deze events brengt Swop 'n Fit kledingruil nu ook bij jou thuis! De website van Swop 'n Fit biedt een handige gratis Partyplanner, waarmee je eenvoudig een kledingruilparty met vriendinnen bij je thuis organiseert. Naast elkaar blij maken met kleding die je niet (meer) draagt, is het daarnaast een gezellige meidenavond die geheel in het teken staat van fashion. En met de feestdagen in het vooruitzicht, die toch al duur genoeg zijn, is dit misschien de manier om een leuke party outfit te scoren!

Hoe werkt zo'n kledingruil thuisparty?
Op de website van Swop 'n Fit vind je een applicatie die gekoppeld staat met je Facebook-account.  Via Facebook nodig je vriendinnen uit om deel te nemen aan de kledingruilparty. Vervolgens selecteer je een aantal data en geef je aan waar je de party wilt organiseren. Iedereen kan op dat moment aangeven welke data zij wel of niet kunnen. Tot slot voeg je een thema toe aan de kledingruilparty. Kies bijvoorbeeld met de feestdagen in gedachten voor het Glitter & Glamour-thema om een party outfit voor Kerst of Nieuwjaar te scoren. De planner is daarnaast overzichtelijk doordat alle gegevens van de party op één plek staan, onder Party-overzicht. Alle vrienden die je hebt uitgenodigd hebben toegang tot dit overzicht. Hierdoor kun je elkaar makkelijk op de hoogte houden.

Nog enkele tips voor een geslaagde party:

  • Spreek af hoeveel items iedereen minimaal meeneemt.
  • Bepaal aan welke kwaliteit de kleding moet voldoen (nooit gedragen/ bijna nooit gedragen).
  • Zorg voor kledinghangers of -rekken om de kleding mooi te presenteren.
  • Spreek van te voren af wat er gedaan wordt als een bepaald item erg gewild is. 
  • Denk ook aan het ruilen van accessoires en tassen. Met alleen kleding loop je misschien tegen het probleem van de juiste maat aan.
  • Voor de creatievelingen: zet een naaimachine neer en neem applicaties mee waarmee je een item helemaal naar wens kan maken.
  • Tot slot: vergeet de hapjes en wijn niet om de ultieme meidenavond compleet te maken!


Heb jij ervaring met kledingruil? Of heb je wel eens een vriendin blij gemaakt met een kledingstuk die je niet (meer) droeg?