Report: SYTYCD-finale

Media door Anneke

In een studio in Aalsmeer vond afgelopen zondag de finale van het immens populaire dansprogramma So You Think You Can Dance plaats. Familie, vrienden en fans waren toegestroomd om deze bijzondere avond mee te maken. In de studio heerste dan ook grote spanning. Logisch ook, want de winnaar van het programma zou behalve een bedrag van 25.000 euro ook nog eens een dansopleiding naar keuze én een rol in de aankomende Nederlandse dansfilm Body Language krijgen.

Tijdens deze spannende avond dansten de finalisten allemaal één keer met elkaar: dus ook de twee dames samen en de twee heren samen. Elk optreden was van hoog niveau en de jury had dan ook niets anders dan lovende kritieken. Toen het tijd was voor de eerste uitslagen, hield iedereen dan ook z'n hart vast. We moesten als eerste afscheid nemen van de dames: eerst Natascha en toen Lise. De twee overgebleven mannen gingen samen de strijd met elkaar aan in een ruige battle... De jury was erg duidelijk: voor hen was Floris de winnaar. Maar wat vond het publiek?

Eerst was het nog tijd voor een ander hoogtepunt: het spectaculaire optreden van jurylid/danser Jan Kooijman en Els,de Belgische winnares van So You Think You Can Dance 2009. Ze dansten samen een prachtige emotionele dans en we konden eindelijk zien waarom Jan in de jury hoort: hij danst hij verschrikkelijk goed!Toen was het tijd voor het grote moment van de avond: de uitslag. De jury had het goed voorspeld, want de 18-jarige Floris mocht inderdaad de hoofdprijs mee naar huis nemen. De blijdschap straalde van hem af toen hij door familie en fans werd beloond met bloemen, kussen en omhelzingen. We gaan in de toekomst vast nog veel van hem horen, net als van de andere kandidaten trouwens, want het zijn allemaal grote talenten.

En wij moeten helaas weer een jaar wachten op een nieuw seizoen van So You Think You Can Dance!