TIP: The Wish Bracelet

Werk & studie door Roosmarijn

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om The Wish Bracelet te maken?
"The Wish Bracelet is bedacht en ontworpen door acht studentes van de Hogeschool Tio Amsterdam. Vorig jaar september zijn wij in het tweede studiejaar bijeengekomen en hebben we de student-company Your Wish opgericht. Vanuit de hogeschool kregen wij de opdracht om een onderneming te vormen en een product op de markt te brengen. De inrichting van de onderneming, de keuze om The Wish Bracelet te ontwerpen en te verkopen hebben wij zelf bedacht."
 
Voor wie is deze armband bedoeld?
"The Wish Bracelet is bedoeld voor vrouwen tussen de 20 en 45 jaar. Wij zien dat veel vrouwen The Wish Bracelet voor zichzelf kopen, maar we zien ook steeds vaker dat vrouwen en mannen het armbandje kopen als cadeau voor een vriendin."
 
Hoe zijn jullie op het idee gekomen om The Wish Bracelet te ontwerpen?
"Na een aantal brainstormsessies kwamen wij op het concept van The Wish Bracelet: een stijlvolle, hippe wensarmband."
 
Wat willen jullie met de verkoop van The Wish Bracelet bereiken?
"Wij hopen dat de Nederlandse vrouw door het dragen van The Wish Bracelet even stilstaat bij haar eigen dromen en wensen en dat ze daardoor ze een stap dichterbij komt om deze daadwerkelijk te verwezenlijken. Daarnaast willen wij stilstaan bij wensen van iemand anders. Daarom doneren wij de gehele opbrengst aan de Doe Een Wens Stichting. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een levensbedreigende ziekte en maakt het mogelijk dat ze hun liefste wens kunnen beleven."
 
Willen jullie de collectie nog gaan uitbreiden (met kettinkjes of ringen bijv.)?
"Op dit moment zijn we ontzettend druk met het verkopen van The Wish Bracelet en omdat dit voor ons nu het belangrijkste doel is, zijn wij niet bezig met het ontwerpen van nieuwe producten. Wel zijn we constant bezig The Wish Bracelet aan te passen; we bieden The Wish Bracelet nu ook aan in drie verschillende kleuren bandjes en zijn de steentjes in vijf verschillende kleuren verkrijgbaar."
 
Hebben jullie al een ander (nieuw) project in gedachten? Wat is de volgende stap?
"Eind december zullen we stoppen met het verkopen van The Wish Bracelet en zullen we de gehele opbrengst aan Doe Een Wens Stichting Nederland doneren. We zullen ook door school beoordeeld worden voor het vak 'mini-onderneming'. We hebben met veel plezier aan deze onderneming gewerkt en wij hebben veel geleerd over onze ondernemingskwaliteiten. De volgende stap voor ons allen is afstuderen aan Hogeschool Tio. Daarna ligt de wereld aan onze voeten en met alle theorie en praktijkkennis die wij tijdens onze opleiding hebben verkregen, is er geen twijfel mogelijk dat er nieuwe projecten zullen komen."

Een mooi armbandje met een goed doel dus! Interesse? Op www.thewishbracelet.nl kun je je eigen armbandje bestellen, dat kan al vanaf 5,95 euro.