Het Careerevent 2010

Werk & studie door Eline

Voor de hbo- en wo-student in de laatste studiefase, de eigenzinnige starter of de professional met werkervaring: soms kun je wel wat hulp en tips gebruiken voor een goede (nieuwe) start op de arbeidsmarkt. Zowel in de lente als de herfst organiseert Nobiles het Careerevent in de Jaarbeurs Utrecht en ook dit jaar verzamelden bedrijven als Nuon, Google, Capgemini en Lidl zich op de Utrechtse beursvloer om kennis te maken met potentiële nieuwe werknemers.

Ondanks de economische crisis zagen we hier nog steeds veel krijtstreeppakken en attachékoffertjes. Het was duidelijk: de grootste en succesvolste bedrijven die in Nederland werkzaam zijn, waren op de beursvloer aanwezig en de bezoekers wilden een goede indruk maken. Persoonlijke kaartjes werden uitgewisseld, CV's werden gecheckt en inschrijvingen voor workshops en traineeships stroomden binnen. Even babbelen met iemand van personeelszaken et voilà: een afspraak voor een sollicitatie was zo gemaakt.

Het Careerevent was ingedeeld in vier sectoren: Legal, Techniek & Mainport, ICT en Algemeen. Voor de drie specifieke sectoren waren een hoop bedrijven en coaches aanwezig, voor de sector Algemeen bleef het een beetje achter. Handig als je specifiek naar een bedrijf binnen jouw vakgebied op zoek was, minder handig als je je wilde oriënteren zonder een economische of bedrijfskundige achtergrond.

Het Careerevent gaat met de 'groene revolutie' mee  en daarom was een deel van de beursvloer ingericht voor het Fair Careerevent. Met de slogan Carrière voor een duurzame wereld nodigden organisaties je uit te kijken naar maatschappelijk verantwoord ondernemen en werken. De beurs met als doel hoogopgeleiden en organisaties bij elkaar te brengen die streven naar een duurzame en eerlijke wereld. Zo konden hier workshops worden gevolgd als Duurzaam bankieren en Hoe maak je je CV groen en internationaal. Ondanks de plannen van het nieuwe kabinet om ontwikkelingshulp en de budgetten in te korten was het Fair Careerevent zeer druk bezocht.

Het Careerevent gemist? Wellicht is Make A Move iets voor jou: de Carrièreweek voor eind november is bijna volgeboekt, maar kijk even op www.makeamove.nl voor trainingen en evenementen bij jou in de buurt. Anders wachten tot voorjaar 2011: dan is het Careerevent er weer in de Jaarbeurs Utrecht!