ZeTest: Speeddaten

Single & daten door Jet

Ik heb het altijd geroepen: als ik vrijgezel ben, wil ik een keer speeddaten. Niet omdat ik nou zo wanhopig op zoek ben naar een vent, maar gewoon omdat het me een ontzettend leuke en grappige ervaring leek. Op Speeddaten.nl had ik al snel een goede locatie en datum gevonden...

Dus fietste ik afgelopen donderdag samen met mijn beste vriend (hiep hiep hoera dat hij mee wilde) richting Hotel Arena in Amsterdam, waar de speeddate-avond zou plaatsvinden. Op de fiets begon de voorpret al: hoe zou het toch zijn en wat voor mensen zouden er meedoen? En hoeveel matches zouden we gaan hebben? Als twee verlegen pubers liepen we de zaal in waar we welkom werden geheten door de organisatie. Beiden kregen we een mapje met onze naam en het tafeltje waar we aan moesten gaan zitten erop. In mijn mapje stonden de namen van alle mannen met een 'ja' en 'nee' erbij, lekker duidelijk! Een aantal dagen na het event zouden we een matchmail krijgen met daarin de e-mailadressen van de mensen die ook 'ja' bij ons hadden aangekruist. Een tikkeltje ongemakkelijk stond iedereen te wachten tot het begon: sommigen alleen aan de bar, anderen waren al druk aan het kletsen.

Na een kort welkomstpraatje kon het speeddaten dan echt beginnen. Ik zal jullie de details besparen, maar ik heb 32 mannen elk drie minuten aan mijn tafeltje gehad (mannen rouleren, vrouwen blijven zitten). Dat is dus, reken maar uit: 96 minuten = 1,6 uur. Gelukkig hadden we tussendoor twee pauzes om onze keel te smeren. En doordat je iedereen maar drie minuten spreekt, vliegt de tijd werkelijk voorbij. Drie minuten lijken misschien kort en dat is het ook, maar het is toch genoeg tijd om te bepalen of je een vervolgdate wil met de persoon in kwestie.

De mannen die aan mijn tafeltje kwamen waren zeer verschillend: rustig, ADHD, praatgraag, verlegen... Maar één ding hadden ze gemeen: stuk voor stuk waren ze ontzettend aardig. In het uitgaansleven van Amsterdam kom je regelmatig in contact met nogal arrogante kwallen, dus dit was echt een verademing. Mijn prince charming zat er niet tussen, maar het waren wel echt leuke, lieve mannen. Vriendelijk, geïnteresseerd, open. Ik vond het ontzettend leuk om met zo veel verschillende types te praten, dat doe je normaliter nooit. En er zou maar net een pareltje tussen zitten waar je in de kroeg niet snel op zou afstappen. You never know... Er waren ten slotte die avond maar liefst 170 matches!

Nieuwsgierig geworden en wil je het zelf een keer ervaren? Kijk dan op Speeddaten.nl.