Liselore Albers - Pumps in de pits

Media door Marlies

Pumps in de pits
Met haar kennis als coureursvrouw schreef ze Pumps in de pits, een fictief verhaal dat zich afspeelt op racebanen over de hele wereld. Hoofdpersoon Isa is getrouwd met Formule 1-coureur Frank Wolf. Voor hen beiden een nieuwe wereld en ze moeten keihard hun best doen om zichzelf en elkaar niet te verliezen in dit stormachtige, glamoureuze bestaan. Isa reist met Frank mee naar alle races en is zijn steun en toeverlaat. Maar Frank vindt het moeilijk om zijn aandacht te verdelen en al snel is Isa op zichzelf aangewezen. Ze maakt kennis met andere mannen, wat verkeerd valt bij Frank. Bijvoorbeeld een roddeljournalist die misbruik lijkt te maken van deze nieuwe vriendschap. Heel even lijkt het erop dat Isa het voor zichzelf verknald heeft en Frank vraagt haar te vertrekken.

Dan keren haar kansen zich wanneer er vreemde dingen gebeuren. Isa voelt dat er iets niet klopt, maar kan er maar niet achterkomen waar het aan ligt. Pas wanneer Frank bijna omkomt bij een ongeval raakt ze uit de allesoverheersende impasse en vindt ze zichzelf terug. Ze weet een weergaloze comeback te maken en probeert haar man terug te winnen.

Bijzonder Dom Blondje
Pumps in de pits lijkt veelbelovend met alle benodigde ingrediënten voor een Lekker Leesbare Chicklit. Toch blijkt het een matig verhaal te zijn. Isa is gepositioneerd als een Bijzonder Dom Blondje, die de carrière van haar man lijkt te saboteren. Hierdoor is ze niet een persoon die je graag in de vriendenkring zou willen hebben. Pas wanneer ze een beetje voor zichzelf opkomt laat ze een krachtige, onafhankelijke vrouw zien. Tot die tijd, ongeveer het laatste hoofdstuk, is zij een kinderachtige, te veel van haar man afhankelijke vrouw die zichzelf niet kan redden.

Bijzonder irritant en onnodig. Ook al gooi je jouw eigen dromen en ambities opzij voor die van je man, zoals Isa én Liselore, dan nog hoef je jezelf niet zo afhankelijk op te stellen in een relatie. Een slecht voorbeeld voor de sterke vrouw van nu, we leven tenslotte niet meer in de jaren '50. Ook als Vrouw achter De Man, kun je een sterke persoonlijkheid ontwikkelen en kracht uitstralen. Je kunt je man op vele manieren ondersteunen, zonder je eigen ik te verliezen. Dat hebben vrouwen al jaren gedaan en dat zullen ze ook altijd blijven doen.

Heb je geen last van bovenstaande irritaties, dan zal je Pumps in de pits zeker leuk vinden. Ik vond het in elk geval geen aanrader.

Over Liselore Albers
Liselore Albers is in 1980 geboren in Laren, waar zij ook opgroeide. Na de havo verhuisde ze naar Amsterdam om de opleiding Mode & Interieur Styling te gaan doen. Nadat ze in 2000 haar grote liefde Christijan Albers ontmoette, volgde ze hem de wereld over. Van 2001 tot en met 2007 was ze fulltime coureursvrouw. Ze trouwden in 2006 en in 2009 werd hun zoon Junior geboren. Ze wonen nu in Monaco.

Pumps in de pits
Liselore Albers
ISBN: 9044327690
Prijs: 16,95
Uitgever: The House of Books