De vijf leukste boeken en films

Media door Redactie Ze.nl
Buiten is het koud en guur, maar binnen des te warmer en gezelliger. Zet de verwarming maar op standje sauna en plof neer op de bank met een goed boek of fijne film. Welke je dan moet nemen? Chicklit.nl zet 10 toppers op een rij!

December is een drukke maand: Sinterklaas is nog maar net achter de rug of we zijn alweer bezig met het huis in de juiste sfeer te brengen, het kerstdiner en de zoektocht naar de mooiste feestoutfit.

Maar af en toe moeten we onszelf een rustmomentje gunnen en dat doen we toch het best met een heerlijk boek of fijne film?! Chicklit.nl heeft de vijf leukste en beste boeken en films al voor je op een rijtje gezet. Ook handig als cadeautip voor de feestdagen!

Chicklit.nl boeken top 5:

1. Een keukenmeidenroman - Katryn Stockett:
Drie vrouwen in het zuiden van Amerika in de jaren 60 besluiten in opstand te komen tegen het systeem van discriminatie en segregatie. Een ontroerende roman, vol scherpte, humor en hoop. Een tijdloos en universeel verhaal over grenzen respecteren en grenzen verleggen...

2. Zoek het maar uit - Chantal van Gastel:
Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoop gehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

3. De sterren & ik - Jemma Forte:
Iedereen wil beroemd zijn, toch? Iedereen, behalve Jessica Granger. Haar beide ouders zijn beroemde acteurs in de James Bond-films en de roem zit haar dus in het bloed. Maar Jessica wil gewoon zichzelf zijn. Ze verruilt Hollywood voor Londen, waar niemand haar kent. Ze vindt een baan bij een populaire tv-show waar de celebs komen en gaan, maar het wordt steeds moeilijker om de leugentjes over haar achtergrond vol te houden. Wanneer ze valt voor Paul, één van de schrijvers van de show, beseft ze dat haar dubbelleven voor grote ellende kan zorgen. In de liefde kan ze wel een beetje van die beroemde 007-magie gebruiken...

4. De ana-files - Rianne Meijer:
Op basis van haar populaire blog schreef Rianne Meijer haar autobiografische debuut. Met twaalf kilo ondergewicht, vier uur slaap per nacht en een lichaam dat steeds heftiger protesteerde tegen het zelf opgelegde hongerregime, dacht ze zelf dat het allemaal wel meeviel toen ze zich aanmeldde bij een eetstoorniskliniek. Maar dat deed het niet.

5. Het gym - Karin Amatmoekrim:
De Surinaamse Sandra woont in een achterstandswijk. Ze gaat als enige uit haar wijk naar het zelfstandig gymnasium. Alles op ?het gym? is anders dan ze gewend is. Haar klasgenoten zitten op hockey, praten onverstaanbaar bekakt en hebben belachelijke namen als Jojanneke en Liselotte. Hoe moet Sandra omgaan met de kakkers die ze nu vrienden noemt? En wat moet ze doen met die ene klasgenoot die vastberaden is haar het leven zuur te maken? Sandra vecht voor een plek in een wereld waarin oude regels niet meer gelden en nieuwe regels volkomen onbegrijpelijk zijn.

Chicklit.nl film top-5:

1. Bridesmaids:
Het leven van Annie (Kristen Wiig) is een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Ze wordt door haar beste vriendin Lillian (Maya Rudolph) als getuige op haar bruiloft gevraagd. Wanneer de hele groep bruidsmeiden op een wilde trip naar Las Vegas gaat, leidt dit tot gênante situaties en hilarische blunders met de bruiloft als eindstation.

2. Blue Valentine:
Cindy (Michelle Williams) en Dean (Ryan Gosling), ooit passioneel verliefd op elkaar, zien nu na jaren samen te zijn geweest hun huwelijk langzaam uiteenvallen. Met de hoop deze situatie op te lossen besluiten zij samen een hotelkamer te boeken, waar zij terugkijken op hun ontmoeting en de prille, hoopvolle liefde die zij ooit deelden.3. Happythankyoumoreplease:
Zes New Yorkers worstelen met liefde, vriendschap en volwassen worden. Sam is een schrijver wiens carrière maar niet van de grond wil komen. Zijn leven staat op zijn kop wanneer hij in de metro Rasheen ontmoet, een jongetje dat zijn ouders kwijt is. Sam neemt de dubieuze beslissing om hem mee naar huis te nemen. Het begin van een gecompliceerde vriendschap. Rasheen wordt ondergedompeld in het chaotische leven van Sam en zijn vrienden: Annie, die vanwege haar ziekte geen relaties durft aan te gaan, Charlie en Mary Catherine, wiens relatie onder zware druk staat, en natuurlijk Mississippi, de mooie zangeres op wie Sam zijn oog heeft laten vallen.

4. Bad Teacher:
Het kan sommige docenten echt helemaal niets schelen. Neem nou Elizabeth (Cameron Diaz). Ze is meedogenloos, onaangepast en vloekt erop los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar flutbaan. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, zet ze alles op alles om een rijke, knappe vervanger (Justin Timberlake) voor zich te winnen. Elizabeth gaat de strijd aan met haar overenthousiaste collega Amy (Lucy Punch) en gaat niet in op de avances van een sarcastische, onfatsoenlijke gymleraar (Jason Segel). Haar wilde en waanzinnige plannen leren niet alleen haar leerlingen, maar ook haar collega's en zelfs Elizabeth zelf een les als geen ander.5. Water for Elephants:
Water for Elephants vertelt het verhaal van een verboden liefde tussen de jonge Jacob (Robert Pattinson) en de beeldschone Marlena (Reese Witherspoon). Jacob is een student Diergeneeskunde die door toeval terechtkomt in de magische wereld van een rondreizend circus. Als hij de grote ster Marlena ontmoet, wordt hij verliefd, maar haar gevaarlijke echtgenoot maakt het leven van Jacob en Marlena niet makkelijk...

Kijk voor meer boeken- en filmtips op Chicklit.nl!

Zo kom jij de decembermaand wel door! Heb je nog een gouden tip om aan deze lijstjes toe te voegen?