Kate Morgenroth - Uit liefde

Media door Marlies

Uitgeverij Verbum heeft zich gespecialiseerd in het spannende boek. Variërend van literaire thrillers, legal thrillers, financiële thrillers, detectiveromans en Chicks & Crime. En ze hebben een naam hoog te houden op het gebied van Chicks & Crime. Boeken als De Babymakelaar, Blond 15 en Op jacht gingen deze nieuwe parel van Verbum Crime voor. En dat zijn niet de minste boeken in deze nieuwe stroming binnen chicklit.

Uit liefde
Uit Liefde gaat over de jonge Sofie. Zij werkt in een boekhandel in Manhattan. Wanneer haar vader overlijdt, laat hij haar een grote erfenis na. Haar man stelt voor om naar het platteland te verhuizen: ruimer wonen én ze kan beginnen met haar eigen boek. Ze komen terecht in een chique buurt, waar zien en gezien worden schering en inslag is. Sofie hoeft niet meer te werken, maar om toch iets om handen te hebben sluit ze zich aan bij een leesclub. Deze huisvrouwen lijken niets beters te doen dan roddelen, te veel drinken en vreemdgaan met elkaars echtgenoten.

Dan, op een koude ochtend, ontdekt Sofie het lichaam van de mooie Julie, één van de leden van de leesclub. Men denkt in eerste instantie aan zelfmoord, maar al gauw wordt er iemand verdacht van moord. Op dat moment volgen de ontknopingen elkaar in rap tempo op. Wie speelt er nu toneel en wie is oprecht? Sofie komt terecht in een verwarrende stroom en zal snel een keuze moeten maken.

Gooische Vrouwen in boekvorm
Vanaf pagina 1 ben ik gepakt door het verhaal. Wat een heerlijke schrijfstijl hanteert schrijfster Kate Morgenroth. Ze heeft de gave om de lezer vanaf het eerste woord bij de hand te pakken en die niet meer los te laten. Ik kon me met Sofie identificeren, dé eis voor een goede chicklit. Maar de eis voor een goede crimi is dat het verhaal klopt en ook daarin stelt Kate niet teleur. De ontknoping is bijna bizar te noemen en tot vlak voor het eind word je op het verkeerde been gezet. Een bijzonder spannend verhaal, dat bijna voelt als Gooische Vrouwen.

Denk je nu bij jezelf: ik lees geen chicklits, ook dan moet je dit boek zeker lezen. Het heeft vaart, diepgang en humor. En zulke goede boeken kom je niet vaak tegen. Het is een aanrader van de bovenste plank!

Over de schrijfster
Kate Morgenroth werd in 1972 geboren in Westchester County. Ze ging naar Princeton University en werkte in een uitgeverij. Na een aantal jaar andere schrijvers te helpen, besloot ze zelf een boek te gaan schrijven. En met succes! Inmiddels heeft ze zes boeken op haar naam staan. Uit liefde is het eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. We wachten met smart op de andere vijf.

Uit liefde
Kate Morgenroth
ISBN: 9461090048
Prijs: 17,95
Uitgever: Verbum Crime