In naam van mijn vader

Media door Micky

Het verhaal
Maria groeit op in een klein dorpje. Ze heeft het niet gemakkelijk. Ze is anders dan de anderen in haar dorp en heeft juist het gevoel dat ze zich wil afzetten tegen de rest. Niemand begrijpt haar en ze voelt zich onrustig. Als er een nieuw meisje in de klas komt, weet Maria dat deze Suzanne haar beste vriendin wordt. Na een turbulente pubertijd vindt Maria rust bij haar grote liefde Erik. Ze woont samen met hem op het platteland en hij is haar veilige haven. Met Suzanne als beste vriendin, haar ouders in de buurt en haar geliefde Erik heeft Maria het maar mooi voor elkaar. Maar als Eriks steun wegvalt na een dramatische gebeurtenis, raakt Maria opnieuw stuurloos. Maria vlucht voor haar gevoel en de problemen, waardoor haar waanzin alleen maar sterker wordt...

En?
In naam van mijn vader is een bijzonder, interessant boek. Het boek heeft geen logische opbouw, je volgt Maria namelijk tijdens diverse levensfases die in het verhaal door elkaar heen lopen. Dit is verder niet verwarrend. Ik denk dat je het moet zien als puzzelstukjes, die langzaam maar zeker de puzzel - en dus het verhaal - compleet maken. Gaandeweg het verhaal wordt steeds meer duidelijk. Je snapt Maria beter: haar jeugd, ouders en huidige leven en haar manier van denken. De waanzin van Maria wordt op deze manier begrijpelijk voor de lezer.

Het is een pakkend verhaal. Je wilt graag weten hoe het afloopt en dankzij de vlotte schrijfstijl, lees je zo door het boek heen. In naam van mijn vader gaat over liefde. Over familie, verlies en als leidraad de waanzin van Maria. En het gaat zelfs een beetje over sushi.

Auteur
In naam van mijn vader is de debuutroman van schrijfster Aefke ten Hagen. Het schrijven zit haar in de vingers, want al op 11-jarige leeftijd schreef ze een kort verhaal dat verfilmd werd door de NCRV. Als puber liet ze het schrijven even voor wat het was, maar daarna begon het weer te kriebelen. In 2007 won Aefke een dialogenwedstrijd van Esta. Ze ging door met schrijven en dat resulteerde in haar eerste roman: In naam van mijn vader. Aefke is ook bekend onder haar pseudoniem Stoere Schrijfster en blogt op www.stoereschrijfster.nl.

In naam van mijn vader
Aefke ten Hagen
ISBN: 9049951546
Prijs: 17,95 euro
Uitgever: Mistral