Interview: Cary Brothers

Media door Anneke

Zanger Cary Brothers klinkt heel enthousiast. Terecht want zijn show in Paradiso - meteen zijn eerste grote vuurdoop in Nederland - was een ongelooflijk succes. "Het was bijna een droom die werkelijkheid werd. Ik had nooit verwacht dat er zo veel enthousiaste mensen op zouden komen dagen én dat ze ook mijn muziek al kenden. Dat smaakt naar meer, ik hoop snel terug te komen voor nog meer optredens," zegt de singer-songwriter, die in Amerika vooral bekend werd omdat zijn liedjes in films en tv-series terechtkwamen, zoals in Grey's Anatomy.

Zijn eerste stappen in de showbizz zette Cary ooit in de filmwereld. "Ik ben altijd al een filmfan geweest. Toen ik besloot om van Nashville naar Los Angeles te verhuizen, had ik dus één groot doel: een baan bij de film. Niet als acteur, maar als de man achter de schermen. Ik wilde dolgraag weten hoe de filmwereld in elkaar stak. Geld verdienen was niet eens mijn eerste doel. Ik was al blij dat ik een paar Independent Films mocht maken waar ik geen cent mee verdiende. De ervaring die ik daar opgedaan heb is mij meer waard dan alle cash die ik had kunnen binnenhalen." Maar na de film was het tijd voor Cary's tweede passie: de muziek. Zo kwam hij in L.A. ook terecht bij het bekende 'Hotel Cafe' waar artiesten als Jason Mraz, Sara Bareilles en ook onze eigen Laura Jansen naam maakten. Die laatste is ook nog eens Cary's vriendin. Veel wil hij er niet over kwijt, behalve dat ze heel gelukkig samen zijn en dat ze een belangrijke passie delen: de muziek. Hij vertelt ook dat Laura ten tijde van zijn Paradiso-optreden in Duitsland was en daarom helaas niet aanwezig kon zijn. "Zo gaat dat nu eenmaal met onze muziekcarrières."

Over zijn nieuwe album vertelt Cary nog het volgende: "Ik heb het stukje bij beetje in elkaar gezet. Under Control staat voor honderd procent goed in je vel zitten. Ik heb mijn leven volledig onder controle en heb dat stukje rust gevonden wat ik nodig had. Ik heb al verschillende albums op mijn naam staan en ben een redelijk bekende naam in Amerika. Nu wordt het tijd dat Europa kennis gaat maken met mijn muziek. Under Control en de single Ghost Town zijn in ieder geval een goed begin."

Wat zijn de thema's van Cary's liedjes eigenlijk? "Mijn nummers gaan over vrienden, succes, ervaringen, break-ups en gevoelens. Veel mensen beschrijven het als een beetje Coldplay en een toefje Snow Patrol. Toch haal ik mijn invloeden meer uit de late jaren '80, vroege jaren '90 en de UK-bandjes die je toen had. Toch denk ik dat ik wel een eigen geluid heb. Melodie en teksten zijn heel belangrijk en er zit vooral veel gevoel en emotie in. Ik ben erg blij met mijn album en wil het aan zo veel mogelijk mensen laten horen. Na Amerika is het nu tijd voor Europa, so... here I come!"

Under Control
Cary Brothers

EAN: 0886977678325
Prijs: 19,99