Celine Cairo in uitverkocht Paradiso

Vrije tijd door Marit

Veel familie, vrienden en andersoortige bekenden van de artiesten waren naar de EP-presentatie gekomen. En ook ik. Ik was geen bekende van Celine, maar ik was een winnaar. Samen met 24 andere gelukkigen mocht ik namelijk dit spektakel bijwonen door het winnen van kaartjes via de Hyves-actie.
 
De ontmoeting
Als één van die tien mensen die ook nog de ontmoeting met Celine, Mart en Matthijs had gewonnen, meld  ik me al om kwart voor vijf bij het Hyves-Headquarter. Als Celine binnenkomt, is ze nog wat verlegen, maar dat gaat al snel weg. Gezellig tussen ons in op de loungebanken, genietend van de heerlijke hapjes en drankjes, beantwoordt Celine onze vragen. Haar onmisbare ondersteuning op het podium, bassist Mart en violist Matthijs, babbelen gezellig mee.

Ze vertellen dat ze niet echt een ritueel hebben voordat ze aan een show beginnen. Het enige wat ze wel doen is met z'n drieën even bij elkaar zijn, elkaar even aankijken en elkaar succes wensen voor de show. Naderhand zijn ze ook eerst even met z'n drieën, voordat ze de mensen die naar ze zijn komen kijken begroeten. Ze doen het immers samen, dan moet je zo'n show ook beginnen en eindigen samen.

Hun droom is om over de hele wereld te reizen en in belangrijke, bekende zalen te staan. Hierbij streven ze absoluut niet naar wereldfaam, maar ze zouden het leuk vinden om wereldwijd een select gezelschap te bereiken. Een select gezelschap dat goede, jazzy muziek kan waarderen. Voor nu richten ze zich vooral op Nederland. Het lijkt ze al een hele kick om een tour door Nederland te doen en op nationaal niveau wat bekender te worden.

Het optreden
De show in Paradiso is geweldig. Doordat er zoveel bekenden van de spelers zijn en prijswinnaars die allemaal heel graag bij de show wilden zijn, is er een intieme, gemoedelijke sfeer. De stijl van de muzikanten is rustig, maar intens. De muziek en zang komt echt binnen het best tot zijn recht als het in de zaal stil is. En gelukkig is dat ook het geval: een hele zaal die ademloos naar dat schitterende stemgeluid, ondersteund met de harmonieuze klanken van de altviool en de akoestische basgitaar luistert... het is ultiem! Naast alle nummers van de EP, speelt het trio ook wat oudere nummers. Zoals ook een nummer dat Celine voor haar vakantievriendje had geschreven: dit is een wat sneller nummer dan de andere nummers, maar wat ook zeer fijn is om naar te luisteren.

Aan het einde van de show hoor ik enkel positieve geluiden en ik sluit me bij al die positieve reacties aan: vanaf nu ben ik fan van Celine Cairo en die ontzettend goede muzikanten! Naar ik hoop zullen deze superlieve en leuke mensen in staat gesteld worden alle kansen die vast en zeker op hun pad komen, te grijpen.

Ben je benieuwd naar Celine? Kijk dan op www.celinecairo.com of houd haar agenda in de gaten: 

17-09-2010   Celine Cairo @ Fundraiser 4 Duchenne, Hilton Rotterdam 
18-09-2010   Celine Cairo @ Camelot, Nijmegen
25-09-2010   Celine Cairo @ RTV Noord Holland
28-10-2010   Celine Cairo @ "Belgie" te Almelo
29-10-2010   Celine Cairo @ De Doelen, Rotterdam

Ze.nl had al eerder een gesprek met Celine. Klik hier voor het interview!

Foto's: Eric van Nieuwland en Peter de Hoog