DVD: Nine

Media door Jet

Het verhaal
De befaamde Italiaanse filmregisseur Guido Contini (Daniel Day-Lewis) zit met zijn handen in het haar. De opnames van zijn nieuwe, langverwachte film Italia gaan bijna van start, maar hij heeft nog geen flauw idee waar de film over gaat. Terwijl de actrices worden gecast en de kostuums worden gemaakt, heeft Guido nog geen letter op papier gezet. De regisseur heeft totaal geen inspiratie en voelt de grond onder zijn voeten verdwijnen.

Hij ontvlucht Rome, maar zijn problemen gaan letterlijk en figuurlijk met hem mee. Zijn gevoelens, dromen en angsten transformeren in muzikale fantasieën waarin zijn toegewijde vrouw (Marion Cotillard), zijn smachtende minnares (Penélope Cruz), zijn muze (Nicole Kidman), zijn kostuumontwerpster (Judi Dench), sexy modejournaliste Stephanie (Kate Hudson), de prostituee uit zijn jeugd (Stacy Ferguson) en zijn geliefde moeder (Sophia Loren) hem advies geven. Zal Guido zijn crisis op tijd onder controle krijgen zodat hij Italia tot een succes kan maken?

En?
Vijf Tony Awards voor de musical en een cast vol met Oscarwinnende acteurs klinkt veelbelovend, maar dat zegt blijkbaar toch niet alles. Nine is nou niet bepaald een meesterwerk van een film te noemen. Dit is niet de schuld van de acteurs, want zij spelen - hoe kan het ook anders - prima. Ok, ze zingen niet allemaal even zuiver (Stacy a.k.a. Fergie van de Black Eyed Peas zingt verreweg het best), maar ze zijn vermakelijk om naar te kijken. Daniel Day-Lewis kruipt compleet in zijn rol van depressieve rokkenjager, Penélope Cruz speelt een meer dan wulpse minnares en Marion Cotillard een overtuigend ongelukkige echtgenote.

Waar het wel aan ligt is het behoorlijk matige verhaal: op zich prima en vermakelijk, maar het grijpt je niet zoals sommige musicalfilms dat doen. Hetzelfde geldt voor de muziek. Leuke liedjes, maar niet aanstekelijk genoeg.

Dus, best een leuk filmpje om een keer te kijken (let wel op: alleen als je van musicalfilms houdt - anders word je gek van al dat gezang), maar verwacht geen topper.

Nine
Regie: Rob Marshall
EAN: 5414937031276
Prijs: 14,99