Marelle Boersma - De babymakelaar

Media door Karin

Het verhaal
Het leven van musicalster Femke van Dam is bijna volmaakt. Alleen haar grote kinderwens is onvervuld. Ze ziet zich gedwongen haar toevlucht te nemen tot het illegale circuit van commercieel draagmoederschap. Maar het wordt haar al snel duidelijk dat in de wereld van de babymakelaar andere regels gelden. Als haar echtgenoot bij een raadselachtig ongeluk om het leven komt, beseft Femke dat ook haar ongeboren kind gevaar loopt.

En?
Het verhaal van De babymakelaar lijkt op bepaalde punten onrealistisch. Maar net zoals bij een aantal van de voorgaande boeken van Marelle Boersma zou dit verhaal zomaar werkelijkheid kunnen worden. In hoeverre kun je zaken als moederschap kopen? En hoe ver wil je gaan voor een kind? Het is niet ondenkbaar dat in de huidige maatschappij sluwe zakenmensen willen profiteren van rijke, onvruchtbare stellen met een enorme kinderwens. Deze gedachte maakt het boek extra realistisch en daarom extra spannend.

Het verhaal leest lekker weg. Misschien iets te lekker om het boek het stempel van 'literaire thriller' mee te geven, zoals de schrijfster zelf doet. Het boek is duidelijk en overzichtelijk qua hoofdpersonen, de korte hoofdstukken houden het verhaal snel en spannend. Geen moment wordt het langdradig. Wanneer je halverwege bent moet en zal je het uitlezen; je wilt het mysterie zo snel mogelijk opgelost hebben.

Kortom: een heerlijk, spannend boek om in de zomer in het park of op het strand te verslinden.

De babymakelaar
Marelle Boersma
ISBN: 946109003X
Prijs: 14,95
Uitgeverij: Verbum Crime